Фестивалю українського фольклору «Берегиня» присвятили випуск часопису

До Восьмого міжнародного фестивалю українського фольклору «Берегиня» вийшов у світ черговий спецвипуск науково-методичного та культурно-просвітницького часопису «Яровиця».

Про це повідомляє Волинський обласний науково-методичний центр культури.

На двох сотнях кольорових сторінках журналу простежено історичний шлях фестивалю із 1991 року. Офіційний Перший фестиваль поклав початок незалежності держави і у всі роки збирав однодумців, щирих хранителів духовності на мистецькі форуми.

У журналі широко представлено зарубіжні, вітчизняні та волинські колективи, що братимуть участь у фестивалі. Короткі характеристики гуртів, колективів та окремих виконавців допоможуть читачам створити цілісний образ мистецького заходу, зрозуміти сутність і змістовність широкомасштабного заходу.

У номері друкуються праці учасників науково-практичної конференції «Українська народна творчість у просторі та часі», що відбудеться у рамках фестивалю в приміщенні Волинського обласного краєзнавчого музею.

Як ми раніше повідомляли 9–13 серпня на Волині відбудеться Восьмий Міжнародний фестиваль українського фольклору «Берегиня».  

Волинський край прийматиме загалом п’ять зарубіжних колективів та мистецькі колективи із сімнадцяти областей та міст України, більше сотні фольклорних гуртів та окремих виконавців з районів та міст Волинської області.

Фестивальні дійства проходитимуть не лише в Луцьку, а й  у славному своєю історією містечку Берестечку, учасники та гості фестивалю побувають у Національному історико-меморіальному заповіднику «Поле Берестецької слави», в урочищі Вовчак Турійського району, де зродилась Українська Повстанська Армія і стануть учасниками театралізованих дійств: «Козацька слава у віках», «Вовчак – Волинська  Січ» та  мистецькій акції «Ми – нащадки своїх героїв».

Організатори культурно-мистецького дійства – Обласний науково-методичний центр культури, управління культури, з питань релігій та національностей Волинської облдержадміністрації, за підтримки Волинської облдержадміністрації, Волинської обласної ради, Луцької міської ради.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі