«Бумбокс» зіграв безкоштовний концерт на кордоні з Кримом з вимогою звільнити політв’язнів

Український гурт «Бумбокс» виступив на межі з анексованим Кримом на пункті пропуску «Каланчак» в Херсонській області. Так гурт провів ненасильницьку акцію протесту з вимогою звільнити усіх українських політичних в’язнів.

«Не буде ніяких пафосних промов, ми просто зробимо це», — сказав перед концертом лідер гурту Андрій Хливнюк. Присутні на заході слухачі закликали до звільнення політв'язня Кремля Олега Сенцова.

«Бумбокс» зіграв безоплатний годинний сет. Концерт планувався перед порожнім полем, однак послухати гурт приїхали близько 400 людей. Водночас усі глядачі стояли обабіч сцени.

Безпеку контролювали представники поліції. Висвітлювати подію приїхали як українські так і закордонні ЗМІ, зокрема, британське The Guardian.

«Бумбокc» на межі з Кримом розгорнув плакат «Free Sentsov, Free Crimea».

Нагадаємо, лідер гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк підтримав Сенцова під час виступу на фестивалі Atlas Weekend у Києві. Пізніше Хливнюк отримав листа від політв’язня Сенцова. Мати Олега Сенцова Людмила написала Путіну клопотання про помилування. У Кремлі обіцяють розглянути звернення матері Сенцова про помилування.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі