Новий закон Ватикану обурив «наречених Христових» через цноту

Новий закон Ватикану обурив «наречених Христових» через цноту

Всього у світі близько п’яти тисяч посвячених дів, які живуть у 42 країнах світу. Найбільше їх у Франції, Італії і Аргентині.

Християнські жінки, які зобов’язалися все своє життя берегти цноту, будучи «нареченими Христовими», шоковані документом Ватикану, в якому вказано, що відмова від плотських утіх – це насправді не умова їхнього освячення.

Про це пише The Guardian, зазначаючи, що йдеться про документ під назвою Ecclesiae Sponsama Imago, що був оприлюднений на початку місяця після запиту з боку єпископів.

Як зазначає видання, посвячені діви – це незаміжні жінки, які запропонували свою фізичну цноту в якості дару Ісусу Христу, присвячуючи свій час покаянню, доброчинності і молитві. На відміну від монахинь, такі жінки не живуть у закритих громадах і не носять спеціальний одяг. Більшість з них ходять на роботу і забезпечують себе самостійно. Ватиканський документ, обсягом 39 сторінок, описує детальну інструкцію для їхнього покликання.

Зокрема, в ньому описується підготовка до посвяти, яка триває два роки. В документі вказано, що посвячені діви «присвячені Господу Ісусу у невинності. Вони переживають духовну плодючість інтимних відносин з ним». Однак, один з пунктів документу здивував багатьох, оскільки в ньому зазначено, що збереження реальної фізичної цноти для жінки, яка хоче стати посвяченою дівою, не обов’язкове.

«Покликання засвідчити церковну невинність, шлюбну і плідну любов до Христа не зводиться до символу фізичної непорушності», - йдеться в документі.

«Таким чином, збереження її тіла в ідеальному утриманні чи ж практика чесноти зразкової цнотливості хоч і має велике значення за визначенням, але не є суттєвою умовою, без якої посвячення було б неможливим», - зауважили у Ватикані.

У своїй заяві Асоціація посвячених дів США, яка налічує 235 учасниць, сказано, організація «глибоко розчарована» тим, як документ відкидає «важливі і природні основи посвяти».

«Ми шоковані чути від Матері-Церкви, що фізична цнота більше не розглядається як важлива умова для посвяти до життя діви», - зауважили американські «наречені Христові».


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі