Найяскравіші традиції випускників з різних країн світу. Фото

Джерело: Депо.ua

Найяскравіші традиції випускників з різних країн світу (ФОТО)

Травень і червень - традиційна пора випускних, хвиля яких прокочується по всьому світу. Для тепер уже колишніх школярів це важливий момент, і всі вони прагнуть з розмахом відзначити свято, що символізує їх перехід у доросле життя.

Данія

У Данії останній шкільний день відзначають з воістину національним розмахом, а готуються до нього сильно заздалегідь. По-перше, випускники обирають собі карнавальні костюми. По-друге, в кожному місті на честь вчорашніх школярів влаштовують яскравий і багатолюдний парад.

Ще одна незвичайна традиція - розгульні поїздки по міських вулицях на великих відкритих вантажівках. Випускники завантажуються в кузов і шумно і весело об'їжджають свої будинки, щоб батьки кожного учня теж відзначили разом з ними закінчення школи.

Мальта

На Мальті випускники для святкування закінчення навчання теж залучають транспорт, правда, не такий брутальний, як їх північні однолітки. На острові прийнято орендувати 2-поверхові автобуси з відкритою верхньою "палубою" і їздити на них по окрузі, віддаючись безтурботним веселощам.

Швеція

Шведські випускники одягають в останній шкільний день традиційний білий кашкет, на підкладці якого їх товариші по навчанню і викладачі залишають пам'ятні написи.

А після урочистої частини колишні школярі переоблачаются в яскраві комбінезони, колесять у відкритих орендованих автобусах і фургонах в компанії однокласників і влаштовують масові пішохідні процесії.

Німеччина

У Німеччині існує традиція, за якою учні кожного випускного класу придумують собі гімн і емблему (або ж, як варіант, обігрують атрибутику з улюбленого фільму).

Італія

В Італії, а саме в Венеції, в останні роки стало модним в кінці випускного балу запускати в небо паперові ліхтарики.

США

Апогеєм випускних заходів в США є бал на честь закінчення навчального року. Для випускників це ціла подія, до якої довго і ретельно готуються, в тому числі вибирають собі пару і наряд. При цьому за традицією молоді люди дарують своїм супутницям браслет у вигляді букетика, який повинен бути обов'язково в тон сукні.

Польща

Для польських випускників свято з нагоди закінчення школи також проводиться в формі розкішного балу, але зі своїми традиціями: бал обов'язково починається з полонезу - урочистого польського танцю-ходи, а випускниці, крім елегантної сукні, обов'язково одягають червоні підв'язки.

Малайзія

Малайзійські випускники придумали на честь свого свята обсипати і обливати один одного кольоровими фарбами, як на фестивалі Холі. Згідно віруванням, чим більше людина обсипана кольоровими порошками, тим більше благословення вона отримує від оточуючих, і школярі справедливо вважають, що таке благословення стане в нагоді їм у дорослому житті.

Аргентина

В Аргентині випускників теж рясно поливають, але не фарбою, а сиропами, йогуртами, кетчупом та іншими рідкими продуктами. А ще надрізають їм одяг ножицями. Не дивно, що на свято всі приходять не в дорогих нарядах, а в звичайних джинсах і футболках!

В'єтнам

В'єтнамські випускники відзначають останній день шкільного навчання, запускаючи в небо різнокольорові повітряні кулі. Звичайно, подібна символічна розвага практикується і в інших країнах, але саме у В'єтнамі вона виглядає найбільш яскраво і масштабно, оскільки в церемонії бере участь не тільки безпосередньо випускний клас, а й вся школа.

І незалежно від країни проживання всі випускники світу на свій останній дзвоник зворушливо прощаються і підписують один одному на пам'ять альбоми, листівки і навіть сорочки та футболки.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі