Легенда Анна Франк. Вона мріяла стати журналісткою

Джерело: Gazeta.ua

Під час Другої світової війни було вбито близько 6 млн. євреїв, з них півтора мільйони дітей. Серед їхнього числа Анна Франк, яка стала відомою завдяки своєму щоденнику.

Вона мріяла стати журналісткою. У своєму щоденнику писала : "Я хочу мати ще дещо, окрім чоловіка та дітей. Те, чому я могла б присвятити своє життя. Я хочу бути корисною. Приносити насолоду людям, яких, скоріше за все, ніколи не зустріну. Я хочу жити навіть після смерті! Як чудово, що Бог дав мені цей талант…"

Анна Франк – одна з найвідоміших жертв Голокосту. Народилася 12 травня 1929 року. Щоденник, який вона створювала протягом років вигнання, прочитало більше мільйона людей з усього світу. Протягом двох років її родина переховувалася від нацистів. Коли дівчинці виповнилося 15 її з батьком, матір'ю та сестрою відправили до концентраційного табору в Німеччині. Анна Франк померла поруч із сестрою у 1945 році від тифу, за кілька тижнів до вторгнення у табір британських солдат.

Вперше шоденник Анни Франк опубліковали у 1950 році. Цьому посприяв батько Анни Франк - єдиний з їхньої родини, хто вижив на війні. Найбільшим успіхом щоденник користувався в Японії. Перше видання продали накладом понад 100 000 примірників.

5 жовтня 1955 року у Нью-Йорку відбулася прем'єра спектаклю за мотивами її книги. Пізніше ця вистава отримала Пультцерівську відзнаку (одна з найпрестижніших нагород у галузі літератури, журналістики, музики і театру в США).


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі