На Балі створили інсталяцію з тисяч шльопанців, викинутих океаном

Джерело: platfor.ma

Художниця Лійна Клаусс, стурбована проблемою забруднення океанів, створила на Балі інсталяцію з 5000 викинутих на берег шльопанців. Побачити витвір мистецтва можна до кінця літа 2018 року.

Нова конструкція на курорті Семіньяк у південній частині Балі є підтвердженням того, що візуальне мистецтво може передавати важливі повідомлення, піднімати серйозні питання й висвітлювати проблеми новими, творчими способами. Німецька художниця та активістка Лійна Клаусс використала 5000 шльопанців, які вона разом з волонтерами зібрала на західному узбережжі Балі. Кілька тижнів пішло у Лійни на створення райдужної хвилі, яку вона скріпила ниткою з розплавлених пластикових ковпачків.

«Я хочу показати людям іншу точку зору на те, що ми вважаємо “сміттям”. Все, що ми викидаємо, повертається до нас – через повітря, яким ми дихаємо, через воду, яку п’ємо, та через ґрунт, на якому ми вирощуємо зернові культури та тварин. Шльопанці – всього лише один приклад. У всіх цих матеріалах є потенціал, який ми не помічаємо», – каже активістка.

Шльопанці, на думку художниці, є чудовим прикладом зв’язку повсякденного життя кожної людини та забруднення навколишнього середовища. Лійна сподівається підвищити обізнаність про океанічні пластикові відходи.

«Шльопанці носять безпосередньо на тілі та протягом тривалого періоду часу. Для мого мистецтва дуже важливо, щоб люди встановили прямий зв’язок між забрудненням морського середовища та власним повсякденним життям», – зазначає Лійна.

© Potato Head Beach Club

© Potato Head Beach Club

© Potato Head Beach Club


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі