На Волині зафіксували проведення незаконних робіт на території історико-культурного заповідника

Джерело: Журналіст

Post image

У Володимирі-Волинському на земельній ділянці за адресою вул. Князя Романа, що знаходиться на території Державного історико-культурного заповідника «Древній Володимир», виявлено проведення незаконних земельних робіт.

Мова йде про проведення земельних робіт технікою на площі орієнтовно 100 квадратних метрів глибиною біля 5-ти метрів від поверхні, що являється грубим порушенням режиму заповідника, діючого пам'ятникоохоронного законодавства та режиму здійснення земельних або будівельних робіт на території заповідника. 

Згідно діючого законодавства на вкзаній земельній ділянці заборонено проводити будь-які земельні роботи, пов'язані з будівництвом, благоустроєм території тощо до того, як будуть представлені матеріали про археологічне дослідження ділянки, на якій проводяться роботи (і проектної документації на будівлю, реконструйовану).

Вказана ділянка знаходиться на території Державного історико-культурного заповідника «Древній Володимир», в охоронній зоні пам'ятника архітектури національного значення Успенський Собор (охоронний номер 84/1), зоні археологічно вагомого культурного шару та регулювання забудови заповідника.

Однак, не зважаючи на це , були здійснені земельні роботи з залученням техніки. В результаті проведених дій було пошкоджено вагомий історичний культурний  шар заповідника.

Варто зауважити, що фіксується велика кількість рухомого археологічного матеріалу та чіткі сліди повністю /або частково знищених археологічних об'єктів.

659f30dd-8091-ecf1-9eec-793da4b571e7.

 


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі