Одягнутися як: головні кінообрази Мерилін Монро

Одягнутися як: головні кінообрази Мерилін Монро

Мерилін Монро не була б собою без свого кіногардеробу (в реальному житті актриса воліла носити дуже прості, скромні і навіть закриті речі). Однак її вбрання для зйомок завжди були надзвичайно ефектними, провокаційними і хвилюючими. Наприклад, знаменита сукня з плісированою спідницею, яка злетіла вгору над гратами метро в стрічці «Сверблячка сьомого року» (створена дизайнером костюмів Вільямом Травіллою спеціально для цієї сцени) назавжди залишилася в історії кінематографу. Як і сукня-бюстьє кольору фуксії з бантом і такими ж рукавичками з фільму «Джентльмени надають перевагу блондинкам». Vogue.ua в честь дня народження Мерилін Монро розібрав сценічний гардероб актриси.

"У джазі тільки дівчата"

Дії фільму розгортаються в часи "сухого закону" – музичний колектив «Великосвітський джаз красуні Сью» вирушає на гастролі до Флориди, в готель Seminole-Ritz Hotel (зйомки відбувались в реальному готелі Hotel del Coronado і він існує в незмінному вигляді до сих пір). Гардероб героїні Монро Душечки складався з напівпрозорих суконь, розшитих бісером і лелітками, з глибокими декольте, голою спиною, які іноді вимагали часткової відмови від нижньої білизни. За винятком останньої, образ Душечки цілком підходить хіба що сучасним вечірнім виходам.

"Займемося коханням"

Історія театрального роману з Мерилін Монро та Івом Монтаном в головних ролях за сценарієм Артура Міллера вимагала від костюмерів трохи інших рішень, ніж звичні «голі» сукні та тони діамантів. Одним з головних предметів гардеробу у фільмі став блакитний ірландський светр, пов'язаний «косичками», який, до речі, 1999 року був куплений будинком Gerard Darel на аукціоні Christie's. Коротке в'язане вбрання Монро одягла разом в напівпрозорими чорними колготками і заспівала Монтану пісеньку My heart belongs to Daddy. Також в арсеналі актриси для фільму були: чорна лаконічна сукня, сорочка чоловічого крою і прості чорні човники. Все те, що і зараз можна сміливо носити і вдень і вночі.

"Сверблячка сьомого року"

Деталі роману веселої рекламної моделі героїні Монро і її сусіда по будинку можуть пригадати лише найвірніші прихильники творчості актриси. В основному фільм запам'ятався сценою з сукнею, що злітає догори. Знімали її на 52-й вулиці в Нью-Йорку о першій годині ночі і подивитися на нижню білизну Мерилін прийшло п'ять тисяч глядачів. Сам же автор вбрання, Вільям Травілла, називав його "тою самою дурною сукнею». На його створення витратили всього два дні, а зшите воно було з віскозно-ацетатного крепу. Кожну складку зашивали вручну, а ліф був укріплений металевим каркасом. Крім нього легковажна героїня Монро у фільмі носила легкі літні батистові і бавовняні сукні кондитерських відтінків. Якраз такі стануть дуже популярними цього літа.

"Як вийти заміж за мільйонера"

Підсліпувата, але від цього не менш чарівна, героїня Монро в стрічці 1953 року найбільше на світі хоче вийти заміж за заможного джентльмена. Саме для цього разом з подругами вони знімають квартиру в «потрібному» будинку і ходять на побачення в запаморочливих туалетах. У денний час три красуні працюють моделями. Цікаво, що під час демонстрації червоного купальника Пола Дебевуа (героїня Монро) вимовляє: «Ви знаєте, що найкращі друзі дівчат – це діаманти», тим самим апелюючи до свого фільму «Джентльмени надають перевагу блондинкам», знятого трохи раніше. У своєму вечірньому житті, повному безглуздих побачень, Пола Дебевуа носить сукні соковитих і яскравих кольорів, що сидять як рукавичка, а також, прикраси, капелюшки і рукавички.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі