10 мальовничих озер України, які вражають красою. Фото

У мережі показали фото 10 найгарніших озер в Україні. Вони розташовані в бухтах річок, морських заливах та високо в горах.

Із 20 тис. озер України найгарнішими вважають Синевир, Несамовите, Кояське, Біле, Світязь, Марічейка, пише vsviti.com.ua.

Озеро Синевир (село Синевирська Поляна, Міжгірський район, Закарпатської області)

Автор: Aeromast

Озеро Синевир

Озеро Синевир

Саме Синевир називають найкрасивішим озером країни. Кажуть, що води Синевиру прозорі, наче дівочі сльози, їх виплакала молода Синь у тузі за коханим Виром. Глибина Синевиру 22 м, його називають Морським оком Карпат.

Кояське озеро (південь Керчинського півострова)

Автор: Кирило Греков/vsviti.com.ua

Кояське озеро

Кояське озеро

Від Чорного моря Кояське відділене вузьким піщаним насипом. Це лиманне солене озеро, з водою рожево-червонуватого кольору. Таке забарвлення дає водорість дюналіелла, що містить червоний пігмент b-каротин.

Озеро Несамовите (Рахівський район Закарпатської області)

Автор: Дмитро Дячук/vsviti.com.ua

Озеро Несамовите

Озеро Несамовите

Існує безліч карпатських легенд про вічнохолодні води озера, у які не можна кидати каміння і купатись в них. Водойма неглибока - 1.5 м, у довжину 88 м.

Біле озеро (Володимирецький район Рівенської області)

Автор: tsn.ua

Біле озеро

Біле озеро

Біле називають озером молодості. Кажуть, вода, багата на гліцерин, м`яка навіть на дотик. Усередині минулого століття польським панночкам для прийняття ванн спеціально доставляли з України цю воду. Біле озеро - карстового походження. Воно настільки чисте, що можна бачити піщане дно крізь глибину кількох метрів.

Озеро Світязь (село Світязь Шацького району Волинської області)

Автор: vsviti.com.ua

Озеро Світязь

Озеро Світязь

Озеро багате на рибу, лікувальні грязі, має чисту, прозору воду і піщані береги. Світязь - найглибше озеро України - до 58, 4 м. Озеро має титул одного із семи природних чудес України.

Озеро Марічейка (Верховинський район Івано-Франківської області)

Автор: Ніка Шмельова/vsviti.com.ua

Озеро Марічейка

Озеро Марічейка

За легендою, вродлива дівчину Марічка пожертвувала життям, щоб врятувати односільчана від наступу ворогів. Озеро утворилось зі сліз коханого Марічки - чабана Іванка. А ліс довкола назвали Дівочим.

Озеро Ялпух (околиці міста Болграда на Одещині)

Автор: sun-expo

Озеро Ялпух

Озеро Ялпух

Ялпух - найбільше в Україні та друге в Європі прісноводне озеро природного походження, у довжину 25 км. Це водойма лиманного типу, що утворилась у басейні річки Дунай. Саме на березі озера Ялпух археологи знайшли скарби гунів - кілограми золота, срібла та дорогоцінних каменів.

Шелехівське озеро (околиці села Межиріч Лебединського району Сумської області)

Автор: goneva.net.ua

Шелехівське озеро

Шелехівське озеро

Озеро оточене високими сосновими, вільховими та кленовими лісами. З висоти Шелехівське озеро схоже на величезну розігнуту підкову, що огортає крихітний острівець посередині.

Молочний лиман (південь Запорізької області)

Автор: vv.com.ua

Молочний лиман

Молочний лиман

Озеро, утворене на місці заливу Азовського моря. Відділене від нього піщано-черепашковим насипом. Сьогодні водойму здебільшого називають Молочним лиманом. Та на картах XIX ст. існувала лише назва Молочне озеро, тоді його води ще не були з`єднані з морем. Грязі Молочного озера мають лікувальні властивості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Горілка і жінки зруйнували моє життя", або як провести вихідні в румунському Марамуреші

Озеро Бребенескул (Рахівський район Закарпатської області)

Автор: Nomaz

Озеро Бребенескул

Озеро Бребенескул

Найбільш високогірне озеро України лежить на дні льодовикового кару на схилі гори Гутин-Томнатик. З Бребенескула витікає річка з такою самою назвою. Довкола озера - найчистіше гірське повітря, а поруч на зелених вершинах квітнуть азалії та крокуси.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі