Квитки на автобуси можуть подешевшати

Джерело: Міністерство інфраструктури України
  1. Новина відноситься до:

Для всіх автостанцій хочуть знизити станційний збір до фіксованої суми у розмірі однієї гривні з квитка.

Відповідний проект наказу «Про внесення змін до Порядку регулювання діяльності автостанцій» оприлюднили у Міністерстві інфраструктури України. Це зменшить вартість проїзду для пасажирів та суттєво підвищить рентабельність перевезень, - переконані у відомстві. 

Також це сприятиме розвитку сервісу на автостанціях, так як вони будуть змушені пропонувати кращі послуги і боротися за споживача, замість того, щоб збирати обов’язкову плату з кожного пасажира для наповнення свого бюджету.

Наразі автостанційний збір включається у ціну квитка і становить 12-15% від його вартості. Теоретично за ці кошти пасажир отримує низку послуг від автостанції: користування касами, залами очікувань, вбиральнями, тощо. Таким чином, споживачі змушені платити за послуги, якими не обов’язково скористаються. Більше того, пасажири не завжди навіть потрапляють на автостанцію, адже з розвитком технологій купують квитки онлайн.

Запровадження фіксованого тарифу в розмірі однієї гривні дасть можливість покривати витрати автостанції на надання послуг з друкування квитків там, де пасажир не має змоги скористатися послугами інтернету, наприклад, у сільській місцевості.

«З відміною автостанційного збору в українця або гостя країни завжди буде вибір, користуватися послугами автостанції або ні, платити за додаткові блага чи ні. Це європейський підхід, який повинен і буде працювати в Україні», - зауважив перший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі