Картини з птахами, які символізують українство

Джерело: Gazeta.ua

22 травня в київській галереї Лавра відкриється мультимедійний проект "Тотем". Об'єднає живопис львівського художника Ігоря Мельника та відео-роботи киянина Ярослава Костенка. 
В роботах обох митців - образ лелеки. Символізує душу, що прагне в небо, але прикована до землі. Також асоціюється з оберегом українства.Ігор Мельников малює лелек як символ українства

"Моїм тотемом постає людяність та одвічні людські цінності, - каже Ігор Мельник. -Можливо, саме тому, лелека асоціюється з образом народності та українства. Це птах, що живе поруч людей. Птах, який мовби віддзеркалює нас та наше суспільство, нашу сутнісну природу та внутрішній уклад".

"Виставка "Тотем" є продовженням серії мультимедійних проектів галереї Лавра, які об'єднують живописну класику та нові медіа.

Художниця Дар'я Жук більше 3 років шиє унікальні фентезі-ляльки. У колекції має 15 різних персонажів. Їх показала на персональній виставці Wonderland в художньому музеї Черкас. Найкращою роботою вважає триптих, який складається з ляльок в образі сонця, ночі та космосу. Ці роботи створені на основі міфів.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі