Волинянин створив карту поштових скриньок українських міст

Джерело: Волинь-нова

Олег Яринич, який родом з Волині, а нині проживає у Рівному, створив серію листівок, присвячених обласним центрам України.

Художник на своїй сторінці у «Фейсбуці» повідомив, що закінчив роботу над власним проектом «Поштові скриньки України». Мета проекту – привернути увагу сучасного українського суспільства до цінностей поштової культури, образотворчого мистецтва і поезії, адже традиції відправки і купівлі поштівок майже згасли, комп’ютерна графіка витісняє живі, написані рукою художника ілюстрації, а поезія знаходиться на межі творчого експерименту і абсурду.

Створив цілі серії зображень (зокрема «Пошта Майдану», «Добра листівка»), а проект «Поштові скриньки України» разом із його науковою роботою визнаний одним з найкращих в Україні.

«І хоч моя карта не вишита, проте теж унікальна. Авторські ілюстрації доповнюють чотиривірші про кожне з міст теж мого авторства!», - зазначає Олег Яриніч.

Проект є спробою пошуку балансу і поєднання вказаних цінностей на форматі поштівки (10*15 см), що є своєрідним викликом для людини початку ХХІ ст. У добу науково-технічного буму заповнити простір листівки потрібними словами, скомпонувати текст не так вже й легко!

Нагадаємо, Олег Яриніч не лише колекціонує (має понад 1000 карток із пам’ятками архітектури, національним одягом, народним та професійним мистецтвом України, близького зарубіжжя та світу, природними ландшафтами), а й малює власні. Створив цілі серії зображень (зокрема «Пошта Майдану», «Добра листівка»), а проект «Поштові скриньки України» разом із його науковою роботою визнаний одним з найкращих в Україні.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі