У Луцьку Макс Кідрук розкаже про адронний колайдер

Джерело: ГО «Мистецьке об’єднання «стендаЛь»

 

З 2017 року в Луцьку було проведено 5 лекцій науково-популярного проекту Quantum Макса Кідрука. На попередніх зустрічах слухачі дізнались багато цікавих фактів про виникнення Всесвіту та планети  Земля, про те, як народжуються та згасають зірки (їх розміри і маси), чорні діри, способи знищення нашої планети та інше.

23 травня, о 19:00, у Волинському краєзнавчому музеї (вул. Шопена, 20) незмінний лектор проекту – Макс Кідрук – розповість про адронний колайдер. Тема шостої лекції включає історію про відкриття бозона Хіггса, частинку, що може вбити сучасну фізику.

Завдяки цій лекції вам стануть зрозумілими значення слів «кварки», «мюони», «фотони» та «електрони». І, звісно, не обійдеться без науково-фантастичної складової. Цього разу Макс Кідрук розповість про подорожі в часі.

Квитки тут:

Зазначимо, що відвідати подію можуть і ті, хто не був учасником попередніх лекцій. Організатор: мистецьке об’єднання «Стендаль».

  •  

Науково-популярний проект Quantum складається з 7 лекцій. Метою проекту є прагнення Кідрука довести, що наука може бути захопливою. Лекторій було успішно втілено в Києві, Львові, Рівному, Черкасах. У 2019 році в Києві та Львові планується Quantum-2.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі