Відпочинок навесні 2018: куди поїхати в Україні

Джерело: igotoworld

Весна – час, коли природа, прокинувшись від зимової сплячки, щедро дарує нам яскраві барви і квіткові аромати. Хочеться співати, танцювати і, звичайно, подорожувати! Саме час вирушати за свіжими враженнями. Ми розповімо саме про ті місця, які зроблять ваш весняний відпочинок 2018 в Україні казковим.

Read more at: https://ua.igotoworld.com/ua/article/409_otdyh-vesnoi-2015-kuda-poehaty-v-ukraine.htm

Весна – час, коли природа, прокинувшись від зимової сплячки, щедро дарує нам яскраві барви і квіткові аромати. Хочеться співати, танцювати і, звичайно, подорожувати! Саме час вирушати за свіжими враженнями. Ми розповімо саме про ті місця, які зроблять ваш 

Тюльпановий рай – дендропарк у Кропивницькому

Не тільки Голландія славиться тюльпанами. Наприкінці квітня – на початку травня прокидається справжній тюльпановий рай – дендропарк у Кропивницькому (раніше Кіровоград). Тисячі ніжних барв, тисячі вражень! Відпочиньте у прекрасній зеленій зоні, для дітей є безліч розваг і атракціонів. Крім того, у вас буде можливість смачно перекусити в одному з кафе, розташованих на території парку. Якщо ж вирішите прогулятися містом, у нас є добірка місць, які обов'язково треба відвідати у Кропивницькому!

Джерело фото: dendropark.com.ua.

Як дістатися: від залізничного вокзалу до проспекту Правди їхати маршрутками № 11 або 106, з автостанції № 1 можна скористатися маршрутним таксі № 21, 150, 500, тролейбусом № 10 або своїм транспортом.

Вартість: вхід безкоштовний, атракціони – від 23 до 48 грн.

Де зупинитися: у Кропивницькому є декілька цікавих варіантів готелів.

В Ужгород помилуватися цвітінням сакури

Головне місто Закарпаття Ужгород найкраще відвідати наприкінці квітня, коли воно все у рожевих тонах і оповите ніжним ароматом. Цвіте японська вишня – сакура. Найбільше її в центральній частині міста, на вулиці Довженка, на вулиці Митній, поблизу набережної Незалежності. Молоденькі сакури є і в спальному районі, тож можете спокійно гуляти всім містом, шукаючи рожевий цвіт! У цей же час, крім сакур, у місті розквітають магнолії, японська айва та інші екзоти. Тут можна по-справжньому відчути, що таке весняний відпочинок в Україні. Зазвичай у дні цвітіння сакури в Ужгороді організовують весняний «Сакура-фест» з цікавими культурними заходами і традиційною ярмаркою. Якщо вирішили цієї весни таки помилуватися сакурами, обов'язково знайдіть собі знайомих в Ужгороді, котрі зможуть вам точно сказати, на які дні припаде пік цвітіння! А де шукати сакури, читайте у матеріалі Мар'яни Савицької.

Автор фото: Анна Семенюк.

Як дістатися: доїхати до Ужгорода найкраще поїздом з усіх великих міст України. До набережних Студентська і Незалежності пішки з центру, вулиці Довженка і Митна також зовсім поряд. Якщо хочете побачити чудову магнолію теж у самому центрі – зайдіть до внутрішнього дворика дитячої лікарні на вулиці Ференца Ракоці. Будете приємно здивовані: там багато цікавезних рослин!

Де зупинитися: в Ужгороді дуже багато різних готелів та хостелів, що задовольнять найвибагливішого туриста. Зважайте тільки на те, що у період цвітіння сакури (з кінця квітня до середини травня) тут дуже багато туристів, тому треба бронювати собі житло наперед. 

Долина нарцисів

Якщо вже ви опинилися в Закарпатті, то після Ужгорода, на початку травня, відвідайте ще одне чудове місце – Долину нарцисів. Це частина Карпатського біосферного заповідника. Вона знаходиться на околиці містечка Хуст в урочищі Кіреші. Долина унікальна тим, що це – природний масив нарцисів, один з найбільших у світі.

Автор фото: Oksana Vashchuk.

А в центрі містечка огляньте руїни Хустського замку – за легендою, він належав предкам Дракули. До речі, два роки тому на території Хустського замку встановили інформаційні стенди.

Як дістатися: від Мукачева до Хуста 66 км, у східній околиці Хуста є вказівник на долину. Ходять автобуси, маршрутки, пішки 4 км. 

Вартість: 15–25 грн за вхід у заповідник, на територію замку вхід вільний.

Де зупинитися: у Хусті є багато варіантів для проживання. 

Святкування Дня народження Львова 2018

Серце Західної України – Львів – у першу суботу травня святкує свій День народження. Цього року свято припадає на 5 травня. Недарма у цей час сюди з’їжджається безліч туристів. Під час святкування Дня міста, яке за роки набуло чимало своєрідних традицій, у Львові проводять дуже багато цікавих заходів, серед яких – театралізовані вуличні постановки, забави, фестивалі. Крім того, у ці дні місто просто наповнене атмосферою свята! Приїжджайте обов'язково!

Джерело фото: city-adm.lviv.ua.

Як дістатися: до Львова найкраще їхати поїздом. Від залізничного вокзалу до площі Ринок ходить трамвай і маршрутки.

Де зупинитися: у Львові є багато чудових варіантів для проживання

Бузковий гай у Диканьці

Оспіване Гоголем село Диканька на Полтавщині славиться не тільки народними традиціями, але і природними чудесами – Бузковим гаєм і Кочубеївськими дубами, одному з дубів 800 років. Їхати сюди краще в середині травня, щоб вдосталь насолодитися пишним цвітінням і ароматом бузку, що росте на площі майже в 3 гектари.

Джерело фото: galery.com.ua.

Як дістатися: від Полтави до Диканьки ходять автобуси і маршрутки кожні півгодини.

Вартість: вхід безкоштовний.

Де зупинитися: у Полтаві дійсно є що подивитися, тому не сумнівайтеся і залишайтеся тут на кілька днів, а варіанти проживання шукайте тут

Бузок у Київському ботсаду

Пишністю бузку можна помилуватися і в Національному ботанічному саду у Києві. Тут зібрано 180 сортів і гібридів, що ростуть на площі майже 2,5 га. За своєю витонченістю і пишністю сирінгарій залишається неперевершеним. Найкращий час для відвідування – травень.

Автор фото: Юрій Перебаєв.

Як дістатися: від метро «Печерська» тролейбусом № 14 або автобусом № 62 до зупинки «Ботанічний сад».

Вартість: квиток коштує 40 грн, дитячий – 20 грн, для дітей до 7 років, пенсіонерів та пільговиків вхід безкоштовний.

Де зупинитися: провести весняні вихідні у столиці України – чудова ідея! У Києві багато пропозицій для проживання туристів. 

Ботанічний сад у Кривому Розі

Навіть промислове місто може бути прекрасним навесні. У травні ботанічний сад у Кривому Розі сповнений відвідувачів не тільки з Кривбасу, а й з інших місць. Величезний сад бузку не залишить байдужим жодного відвідувача. Крім того, тут можна побачити багато інших квітів.

Автор фото: Tetiana Smirnova IGotoWorld PG.

Як дістатися: сад розташований у мікрорайоні Даманський. Ви можете скористатися маршрутним таксі № 231 від кільця 44-го кварталу або ж тролейбусом № 18.

Вартість: вхідний квиток – 15, для пенсіонерів – 10 гривень, екскурсія коштує 20, фотозйомка – 30 гривень.

Де зупинитися: якщо ви у Кривому Розі плануєте бути кілька днів, пропонуємо переглянути варіанти для проживання

Рафтинг на Черемоші

Відпочинок у мальовничих Карпатах можна вдало доповнити екстримом. Відправляйтеся в рафтинг-тур на річку Черемош. Кращий весняний час для сповнених адреналіну прогулянок по гірських порогах – це травень. Свої послуги (човни, катамарани) пропонують рафтинг-клуби. Також організовують сходження на вершини гір. Можна вибрати тур або приїхати самому, попередньо домовившись про нічліг.

Джерело фото: cheremosh.net.ua.

Як дістатися: маршрути стартують від села Дземброня. Це 65 км від Яремче. У Татарові повернути на Ворохту, проїхати Кривопільський перевал і, не доїжджаючи Верховини, повернути в село Ільці. Звідти до села Дземброня 40 хвилин по грунтовці. З Києва ходить автобус Київ – Верховина. 

Вартість: залежить від обраної компанії, що надає такі послуги. Вартість туру – від 595 гривень з особи. 

Де зупинитися: якщо ж ви вже не вперше влаштовуєте собі такі вихідні та вирішили організувати поїздку самостійно, варіанти проживання в Яремче шукайте тут

Назустріч Сонцю 2018

Під час цього фестивалю блакитне небо Кам'янця-Подільського стає різнобарвним. У цьому році 18–20 травня у вас буде чудова можливість не тільки побачити фестиваль повітроплавання, а й самому покататися на повітряній кулі. Якщо ви хочете побачити Кам'янець з висоти пташиного польоту, насолодитися величчю Кам'янець-Подільської фортеці, відчути дух середньовіччя – вам на фестиваль «Назустріч Сонцю». Крім цього, 20 травня святкується День міста, тому велика кількість різноманітних заходів та сюрпризів вам гарантована. Це місто просто чудове! Переконайтеся самі!

Як дістатися: в Кам'янець-Подільський регулярно курсують поїзди і автобуси. Шоу можна спостерігати в таких місцях: Троїцька площа, площа Вірменський ринок, стадіон школи № 1, вали Нового замку.

Вартість: подивитися на повітряні кулі та відвідати День міста можна безкоштовно, а от політати на повітряній кулі обійдеться в копієчку – від 3000 грн з особи. Один з організаторів – Центр повітроплавання «Триглав».

Де зупинитися: Кам'янець-Подільський однозначно вартий того, аби прожити тут хоча б одні вихідні. Обирайте: є багато чудових варіантів для проживання

За натхненням – у Карпати

Коли вже потепліло і походи, завдяки теплому сонечку, можуть бути дуже комфортними, варто вирушати у гори. Куди? Там, де ще не бували! Гори надихають і дарують сили. Хтось знаходить тут друзів, комусь потрібні вершини для важливих рішень, а для когось похід – це просто один із способів зібратися з думками, відновити моральні та душевні сили. Українські Карпати – чудові! І якщо ви новачок і ніколи не були в серйозних походах, то ця весна – прекрасний привід починати знайомство з горами. Тож – до вершин! А якщо ви розгублені й не можете вирішити, куди йти і які гори підкорювати, у нас є підбірка найбільш мальовничих маршрутів рідними Карпатами.

Автор фото: Анна Семенюк.

Як дістатися: трохи сили волі та міцне плече друга чи провідника, рюкзак з усім необхідним, кілька важких перевалів і підйомів, – і ви на вершині!

Де зупинитися: майже на кожному популярному туристичному маршруті є готелі та турбази для мандрівників, але ночівля в палатці під зоряним небом у Карпатах – це варіант і враження, які не купиш за усі гроші світу! :)

Тюльпановий рай – дендропарк у Кропивницькому Не тільки Голландія славиться тюльпанами. Наприкінці квітня – на початку травня прокидається справжній тюльпановий рай – дендропарк у Кропивницькому (раніше Кіровоград). Тисячі ніжних барв, тисячі вражень! Відпочиньте у прекрасній зеленій зоні, для дітей є безліч розваг і атракціонів. Крім того, у вас буде можливість смачно перекусити в одному з кафе, розташованих на території парку. Якщо ж вирішите прогулятися містом, у нас є добірка місць, які обов'язково треба відвідати у Кропивницькому! Джерело фото: dendropark.com.ua. Як дістатися: від залізничного вокзалу до проспекту Правди їхати маршрутками № 11 або 106, з автостанції № 1 можна скористатися маршрутним таксі № 21, 150, 500, тролейбусом № 10 або своїм транспортом. Вартість: вхід безкоштовний, атракціони – від 23 до 48 грн. Де зупинитися: у Кропивницькому є декілька цікавих варіантів готелів. В Ужгород помилуватися цвітінням сакури Головне місто Закарпаття Ужгород найкраще відвідати наприкінці квітня, коли воно все у рожевих тонах і оповите ніжним ароматом. Цвіте японська вишня – сакура. Найбільше її в центральній частині міста, на вулиці Довженка, на вулиці Митній, поблизу набережної Незалежності. Молоденькі сакури є і в спальному районі, тож можете спокійно гуляти всім містом, шукаючи рожевий цвіт! У цей же час, крім сакур, у місті розквітають магнолії, японська айва та інші екзоти. Тут можна по-справжньому відчути, що таке весняний відпочинок в Україні. Зазвичай у дні цвітіння сакури в Ужгороді організовують весняний «Сакура-фест» з цікавими культурними заходами і традиційною ярмаркою. Якщо вирішили цієї весни таки помилуватися сакурами, обов'язково знайдіть собі знайомих в Ужгороді, котрі зможуть вам точно сказати, на які дні припаде пік цвітіння! А де шукати сакури, читайте у матеріалі Мар'яни Савицької. Автор фото: Анна Семенюк. Як дістатися: доїхати до Ужгорода найкраще поїздом з усіх великих міст України. До набережних Студентська і Незалежності пішки з центру, вулиці Довженка і Митна також зовсім поряд. Якщо хочете побачити чудову магнолію теж у самому центрі – зайдіть до внутрішнього дворика дитячої лікарні на вулиці Ференца Ракоці. Будете приємно здивовані: там багато цікавезних рослин! Де зупинитися: в Ужгороді дуже багато різних готелів та хостелів, що задовольнять найвибагливішого туриста. Зважайте тільки на те, що у період цвітіння сакури (з кінця квітня до середини травня) тут дуже багато туристів, тому треба бронювати собі житло наперед. Долина нарцисів Якщо вже ви опинилися в Закарпатті, то після Ужгорода, на початку травня, відвідайте ще одне чудове місце – Долину нарцисів. Це частина Карпатського біосферного заповідника. Вона знаходиться на околиці містечка Хуст в урочищі Кіреші. Долина унікальна тим, що це – природний масив нарцисів, один з найбільших у світі. Автор фото: Oksana Vashchuk. А в центрі містечка огляньте руїни Хустського замку – за легендою, він належав предкам Дракули. До речі, два роки тому на території Хустського замку встановили інформаційні стенди. Як дістатися: від Мукачева до Хуста 66 км, у східній околиці Хуста є вказівник на долину. Ходять автобуси, маршрутки, пішки 4 км. Вартість: 15–25 грн за вхід у заповідник, на територію замку вхід вільний. Де зупинитися: у Хусті є багато варіантів для проживання. Святкування Дня народження Львова 2018 Серце Західної України – Львів – у першу суботу травня святкує свій День народження. Цього року свято припадає на 5 травня. Недарма у цей час сюди з’їжджається безліч туристів. Під час святкування Дня міста, яке за роки набуло чимало своєрідних традицій, у Львові проводять дуже багато цікавих заходів, серед яких – театралізовані вуличні постановки, забави, фестивалі. Крім того, у ці дні місто просто наповнене атмосферою свята! Приїжджайте обов'язково! Джерело фото: city-adm.lviv.ua. Як дістатися: до Львова найкраще їхати поїздом. Від залізничного вокзалу до площі Ринок ходить трамвай і маршрутки. Де зупинитися: у Львові є багато чудових варіантів для проживання. Бузковий гай у Диканьці Оспіване Гоголем село Диканька на Полтавщині славиться не тільки народними традиціями, але і природними чудесами – Бузковим гаєм і Кочубеївськими дубами, одному з дубів 800 років. Їхати сюди краще в середині травня, щоб вдосталь насолодитися пишним цвітінням і ароматом бузку, що росте на площі майже в 3 гектари. Джерело фото: galery.com.ua. Як дістатися: від Полтави до Диканьки ходять автобуси і маршрутки кожні півгодини. Вартість: вхід безкоштовний. Де зупинитися: у Полтаві дійсно є що подивитися, тому не сумнівайтеся і залишайтеся тут на кілька днів, а варіанти проживання шукайте тут. Бузок у Київському ботсаду Пишністю бузку можна помилуватися і в Національному ботанічному саду у Києві. Тут зібрано 180 сортів і гібридів, що ростуть на площі майже 2,5 га. За своєю витонченістю і пишністю сирінгарій залишається неперевершеним. Найкращий час для відвідування – травень. Автор фото: Юрій Перебаєв. Як дістатися: від метро «Печерська» тролейбусом № 14 або автобусом № 62 до зупинки «Ботанічний сад». Вартість: квиток коштує 40 грн, дитячий – 20 грн, для дітей до 7 років, пенсіонерів та пільговиків вхід безкоштовний. Де зупинитися: провести весняні вихідні у столиці України – чудова ідея! У Києві багато пропозицій для проживання туристів. Ботанічний сад у Кривому Розі Навіть промислове місто може бути прекрасним навесні. У травні ботанічний сад у Кривому Розі сповнений відвідувачів не тільки з Кривбасу, а й з інших місць. Величезний сад бузку не залишить байдужим жодного відвідувача. Крім того, тут можна побачити багато інших квітів. Автор фото: Tetiana Smirnova IGotoWorld PG. Як дістатися: сад розташований у мікрорайоні Даманський. Ви можете скористатися маршрутним таксі № 231 від кільця 44-го кварталу або ж тролейбусом № 18. Вартість: вхідний квиток – 15, для пенсіонерів – 10 гривень, екскурсія коштує 20, фотозйомка – 30 гривень. Де зупинитися: якщо ви у Кривому Розі плануєте бути кілька днів, пропонуємо переглянути варіанти для проживання. Рафтинг на Черемоші Відпочинок у мальовничих Карпатах можна вдало доповнити екстримом. Відправляйтеся в рафтинг-тур на річку Черемош. Кращий весняний час для сповнених адреналіну прогулянок по гірських порогах – це травень. Свої послуги (човни, катамарани) пропонують рафтинг-клуби. Також організовують сходження на вершини гір. Можна вибрати тур або приїхати самому, попередньо домовившись про нічліг. Джерело фото: cheremosh.net.ua. Як дістатися: маршрути стартують від села Дземброня. Це 65 км від Яремче. У Татарові повернути на Ворохту, проїхати Кривопільський перевал і, не доїжджаючи Верховини, повернути в село Ільці. Звідти до села Дземброня 40 хвилин по грунтовці. З Києва ходить автобус Київ – Верховина. Вартість: залежить від обраної компанії, що надає такі послуги. Вартість туру – від 595 гривень з особи. Де зупинитися: якщо ж ви вже не вперше влаштовуєте собі такі вихідні та вирішили організувати поїздку самостійно, варіанти проживання в Яремче шукайте тут. Назустріч Сонцю 2018 Під час цього фестивалю блакитне небо Кам'янця-Подільського стає різнобарвним. У цьому році 18–20 травня у вас буде чудова можливість не тільки побачити фестиваль повітроплавання, а й самому покататися на повітряній кулі. Якщо ви хочете побачити Кам'янець з висоти пташиного польоту, насолодитися величчю Кам'янець-Подільської фортеці, відчути дух середньовіччя – вам на фестиваль «Назустріч Сонцю». Крім цього, 20 травня святкується День міста, тому велика кількість різноманітних заходів та сюрпризів вам гарантована. Це місто просто чудове! Переконайтеся самі! Як дістатися: в Кам'янець-Подільський регулярно курсують поїзди і автобуси. Шоу можна спостерігати в таких місцях: Троїцька площа, площа Вірменський ринок, стадіон школи № 1, вали Нового замку. Вартість: подивитися на повітряні кулі та відвідати День міста можна безкоштовно, а от політати на повітряній кулі обійдеться в копієчку – від 3000 грн з особи. Один з організаторів – Центр повітроплавання «Триглав». Де зупинитися: Кам'янець-Подільський однозначно вартий того, аби прожити тут хоча б одні вихідні. Обирайте: є багато чудових варіантів для проживання. За натхненням – у Карпати Коли вже потепліло і походи, завдяки теплому сонечку, можуть бути дуже комфортними, варто вирушати у гори. Куди? Там, де ще не бували! Гори надихають і дарують сили. Хтось знаходить тут друзів, комусь потрібні вершини для важливих рішень, а для когось похід – це просто один із способів зібратися з думками, відновити моральні та душевні сили. Українські Карпати – чудові! І якщо ви новачок і ніколи не були в серйозних походах, то ця весна – прекрасний привід починати знайомство з горами. Тож – до вершин! А якщо ви розгублені й не можете вирішити, куди йти і які гори підкорювати, у нас є підбірка найбільш мальовничих маршрутів рідними Карпатами. Автор фото: Анна Семенюк. Як дістатися: трохи сили волі та міцне плече друга чи провідника, рюкзак з усім необхідним, кілька важких перевалів і підйомів, – і ви на вершині! Де зупинитися: майже на кожному популярному туристичному маршруті є готелі та турбази для мандрівників, але ночівля в палатці під зоряним небом у Карпатах – це варіант і враження, які не купиш за усі гроші світу! :)

Read more at: https://ua.igotoworld.com/ua/article/409_otdyh-vesnoi-2015-kuda-poehaty-v-ukraine.htm

Тюльпановий рай – дендропарк у Кропивницькому Не тільки Голландія славиться тюльпанами. Наприкінці квітня – на початку травня прокидається справжній тюльпановий рай – дендропарк у Кропивницькому (раніше Кіровоград). Тисячі ніжних барв, тисячі вражень! Відпочиньте у прекрасній зеленій зоні, для дітей є безліч розваг і атракціонів. Крім того, у вас буде можливість смачно перекусити в одному з кафе, розташованих на території парку. Якщо ж вирішите прогулятися містом, у нас є добірка місць, які обов'язково треба відвідати у Кропивницькому! Джерело фото: dendropark.com.ua. Як дістатися: від залізничного вокзалу до проспекту Правди їхати маршрутками № 11 або 106, з автостанції № 1 можна скористатися маршрутним таксі № 21, 150, 500, тролейбусом № 10 або своїм транспортом. Вартість: вхід безкоштовний, атракціони – від 23 до 48 грн. Де зупинитися: у Кропивницькому є декілька цікавих варіантів готелів. В Ужгород помилуватися цвітінням сакури Головне місто Закарпаття Ужгород найкраще відвідати наприкінці квітня, коли воно все у рожевих тонах і оповите ніжним ароматом. Цвіте японська вишня – сакура. Найбільше її в центральній частині міста, на вулиці Довженка, на вулиці Митній, поблизу набережної Незалежності. Молоденькі сакури є і в спальному районі, тож можете спокійно гуляти всім містом, шукаючи рожевий цвіт! У цей же час, крім сакур, у місті розквітають магнолії, японська айва та інші екзоти. Тут можна по-справжньому відчути, що таке весняний відпочинок в Україні. Зазвичай у дні цвітіння сакури в Ужгороді організовують весняний «Сакура-фест» з цікавими культурними заходами і традиційною ярмаркою. Якщо вирішили цієї весни таки помилуватися сакурами, обов'язково знайдіть собі знайомих в Ужгороді, котрі зможуть вам точно сказати, на які дні припаде пік цвітіння! А де шукати сакури, читайте у матеріалі Мар'яни Савицької. Автор фото: Анна Семенюк. Як дістатися: доїхати до Ужгорода найкраще поїздом з усіх великих міст України. До набережних Студентська і Незалежності пішки з центру, вулиці Довженка і Митна також зовсім поряд. Якщо хочете побачити чудову магнолію теж у самому центрі – зайдіть до внутрішнього дворика дитячої лікарні на вулиці Ференца Ракоці. Будете приємно здивовані: там багато цікавезних рослин! Де зупинитися: в Ужгороді дуже багато різних готелів та хостелів, що задовольнять найвибагливішого туриста. Зважайте тільки на те, що у період цвітіння сакури (з кінця квітня до середини травня) тут дуже багато туристів, тому треба бронювати собі житло наперед. Долина нарцисів Якщо вже ви опинилися в Закарпатті, то після Ужгорода, на початку травня, відвідайте ще одне чудове місце – Долину нарцисів. Це частина Карпатського біосферного заповідника. Вона знаходиться на околиці містечка Хуст в урочищі Кіреші. Долина унікальна тим, що це – природний масив нарцисів, один з найбільших у світі. Автор фото: Oksana Vashchuk. А в центрі містечка огляньте руїни Хустського замку – за легендою, він належав предкам Дракули. До речі, два роки тому на території Хустського замку встановили інформаційні стенди. Як дістатися: від Мукачева до Хуста 66 км, у східній околиці Хуста є вказівник на долину. Ходять автобуси, маршрутки, пішки 4 км. Вартість: 15–25 грн за вхід у заповідник, на територію замку вхід вільний. Де зупинитися: у Хусті є багато варіантів для проживання. Святкування Дня народження Львова 2018 Серце Західної України – Львів – у першу суботу травня святкує свій День народження. Цього року свято припадає на 5 травня. Недарма у цей час сюди з’їжджається безліч туристів. Під час святкування Дня міста, яке за роки набуло чимало своєрідних традицій, у Львові проводять дуже багато цікавих заходів, серед яких – театралізовані вуличні постановки, забави, фестивалі. Крім того, у ці дні місто просто наповнене атмосферою свята! Приїжджайте обов'язково! Джерело фото: city-adm.lviv.ua. Як дістатися: до Львова найкраще їхати поїздом. Від залізничного вокзалу до площі Ринок ходить трамвай і маршрутки. Де зупинитися: у Львові є багато чудових варіантів для проживання. Бузковий гай у Диканьці Оспіване Гоголем село Диканька на Полтавщині славиться не тільки народними традиціями, але і природними чудесами – Бузковим гаєм і Кочубеївськими дубами, одному з дубів 800 років. Їхати сюди краще в середині травня, щоб вдосталь насолодитися пишним цвітінням і ароматом бузку, що росте на площі майже в 3 гектари. Джерело фото: galery.com.ua. Як дістатися: від Полтави до Диканьки ходять автобуси і маршрутки кожні півгодини. Вартість: вхід безкоштовний. Де зупинитися: у Полтаві дійсно є що подивитися, тому не сумнівайтеся і залишайтеся тут на кілька днів, а варіанти проживання шукайте тут. Бузок у Київському ботсаду Пишністю бузку можна помилуватися і в Національному ботанічному саду у Києві. Тут зібрано 180 сортів і гібридів, що ростуть на площі майже 2,5 га. За своєю витонченістю і пишністю сирінгарій залишається неперевершеним. Найкращий час для відвідування – травень. Автор фото: Юрій Перебаєв. Як дістатися: від метро «Печерська» тролейбусом № 14 або автобусом № 62 до зупинки «Ботанічний сад». Вартість: квиток коштує 40 грн, дитячий – 20 грн, для дітей до 7 років, пенсіонерів та пільговиків вхід безкоштовний. Де зупинитися: провести весняні вихідні у столиці України – чудова ідея! У Києві багато пропозицій для проживання туристів. Ботанічний сад у Кривому Розі Навіть промислове місто може бути прекрасним навесні. У травні ботанічний сад у Кривому Розі сповнений відвідувачів не тільки з Кривбасу, а й з інших місць. Величезний сад бузку не залишить байдужим жодного відвідувача. Крім того, тут можна побачити багато інших квітів. Автор фото: Tetiana Smirnova IGotoWorld PG. Як дістатися: сад розташований у мікрорайоні Даманський. Ви можете скористатися маршрутним таксі № 231 від кільця 44-го кварталу або ж тролейбусом № 18. Вартість: вхідний квиток – 15, для пенсіонерів – 10 гривень, екскурсія коштує 20, фотозйомка – 30 гривень. Де зупинитися: якщо ви у Кривому Розі плануєте бути кілька днів, пропонуємо переглянути варіанти для проживання. Рафтинг на Черемоші Відпочинок у мальовничих Карпатах можна вдало доповнити екстримом. Відправляйтеся в рафтинг-тур на річку Черемош. Кращий весняний час для сповнених адреналіну прогулянок по гірських порогах – це травень. Свої послуги (човни, катамарани) пропонують рафтинг-клуби. Також організовують сходження на вершини гір. Можна вибрати тур або приїхати самому, попередньо домовившись про нічліг. Джерело фото: cheremosh.net.ua. Як дістатися: маршрути стартують від села Дземброня. Це 65 км від Яремче. У Татарові повернути на Ворохту, проїхати Кривопільський перевал і, не доїжджаючи Верховини, повернути в село Ільці. Звідти до села Дземброня 40 хвилин по грунтовці. З Києва ходить автобус Київ – Верховина. Вартість: залежить від обраної компанії, що надає такі послуги. Вартість туру – від 595 гривень з особи. Де зупинитися: якщо ж ви вже не вперше влаштовуєте собі такі вихідні та вирішили організувати поїздку самостійно, варіанти проживання в Яремче шукайте тут. Назустріч Сонцю 2018 Під час цього фестивалю блакитне небо Кам'янця-Подільського стає різнобарвним. У цьому році 18–20 травня у вас буде чудова можливість не тільки побачити фестиваль повітроплавання, а й самому покататися на повітряній кулі. Якщо ви хочете побачити Кам'янець з висоти пташиного польоту, насолодитися величчю Кам'янець-Подільської фортеці, відчути дух середньовіччя – вам на фестиваль «Назустріч Сонцю». Крім цього, 20 травня святкується День міста, тому велика кількість різноманітних заходів та сюрпризів вам гарантована. Це місто просто чудове! Переконайтеся самі! Як дістатися: в Кам'янець-Подільський регулярно курсують поїзди і автобуси. Шоу можна спостерігати в таких місцях: Троїцька площа, площа Вірменський ринок, стадіон школи № 1, вали Нового замку. Вартість: подивитися на повітряні кулі та відвідати День міста можна безкоштовно, а от політати на повітряній кулі обійдеться в копієчку – від 3000 грн з особи. Один з організаторів – Центр повітроплавання «Триглав». Де зупинитися: Кам'янець-Подільський однозначно вартий того, аби прожити тут хоча б одні вихідні. Обирайте: є багато чудових варіантів для проживання. За натхненням – у Карпати Коли вже потепліло і походи, завдяки теплому сонечку, можуть бути дуже комфортними, варто вирушати у гори. Куди? Там, де ще не бували! Гори надихають і дарують сили. Хтось знаходить тут друзів, комусь потрібні вершини для важливих рішень, а для когось похід – це просто один із способів зібратися з думками, відновити моральні та душевні сили. Українські Карпати – чудові! І якщо ви новачок і ніколи не були в серйозних походах, то ця весна – прекрасний привід починати знайомство з горами. Тож – до вершин! А якщо ви розгублені й не можете вирішити, куди йти і які гори підкорювати, у нас є підбірка найбільш мальовничих маршрутів рідними Карпатами. Автор фото: Анна Семенюк. Як дістатися: трохи сили волі та міцне плече друга чи провідника, рюкзак з усім необхідним, кілька важких перевалів і підйомів, – і ви на вершині! Де зупинитися: майже на кожному популярному туристичному маршруті є готелі та турбази для мандрівників, але ночівля в палатці під зоряним небом у Карпатах – це варіант і враження, які не купиш за усі гроші світу! :)

Read more at: https://ua.igotoworld.com/ua/article/409_otdyh-vesnoi-2015-kuda-poehaty-v-ukraine.htm

Тюльпановий рай – дендропарк у Кропивницькому Не тільки Голландія славиться тюльпанами. Наприкінці квітня – на початку травня прокидається справжній тюльпановий рай – дендропарк у Кропивницькому (раніше Кіровоград). Тисячі ніжних барв, тисячі вражень! Відпочиньте у прекрасній зеленій зоні, для дітей є безліч розваг і атракціонів. Крім того, у вас буде можливість смачно перекусити в одному з кафе, розташованих на території парку. Якщо ж вирішите прогулятися містом, у нас є добірка місць, які обов'язково треба відвідати у Кропивницькому! Джерело фото: dendropark.com.ua. Як дістатися: від залізничного вокзалу до проспекту Правди їхати маршрутками № 11 або 106, з автостанції № 1 можна скористатися маршрутним таксі № 21, 150, 500, тролейбусом № 10 або своїм транспортом. Вартість: вхід безкоштовний, атракціони – від 23 до 48 грн. Де зупинитися: у Кропивницькому є декілька цікавих варіантів готелів. В Ужгород помилуватися цвітінням сакури Головне місто Закарпаття Ужгород найкраще відвідати наприкінці квітня, коли воно все у рожевих тонах і оповите ніжним ароматом. Цвіте японська вишня – сакура. Найбільше її в центральній частині міста, на вулиці Довженка, на вулиці Митній, поблизу набережної Незалежності. Молоденькі сакури є і в спальному районі, тож можете спокійно гуляти всім містом, шукаючи рожевий цвіт! У цей же час, крім сакур, у місті розквітають магнолії, японська айва та інші екзоти. Тут можна по-справжньому відчути, що таке весняний відпочинок в Україні. Зазвичай у дні цвітіння сакури в Ужгороді організовують весняний «Сакура-фест» з цікавими культурними заходами і традиційною ярмаркою. Якщо вирішили цієї весни таки помилуватися сакурами, обов'язково знайдіть собі знайомих в Ужгороді, котрі зможуть вам точно сказати, на які дні припаде пік цвітіння! А де шукати сакури, читайте у матеріалі Мар'яни Савицької. Автор фото: Анна Семенюк. Як дістатися: доїхати до Ужгорода найкраще поїздом з усіх великих міст України. До набережних Студентська і Незалежності пішки з центру, вулиці Довженка і Митна також зовсім поряд. Якщо хочете побачити чудову магнолію теж у самому центрі – зайдіть до внутрішнього дворика дитячої лікарні на вулиці Ференца Ракоці. Будете приємно здивовані: там багато цікавезних рослин! Де зупинитися: в Ужгороді дуже багато різних готелів та хостелів, що задовольнять найвибагливішого туриста. Зважайте тільки на те, що у період цвітіння сакури (з кінця квітня до середини травня) тут дуже багато туристів, тому треба бронювати собі житло наперед. Долина нарцисів Якщо вже ви опинилися в Закарпатті, то після Ужгорода, на початку травня, відвідайте ще одне чудове місце – Долину нарцисів. Це частина Карпатського біосферного заповідника. Вона знаходиться на околиці містечка Хуст в урочищі Кіреші. Долина унікальна тим, що це – природний масив нарцисів, один з найбільших у світі. Автор фото: Oksana Vashchuk. А в центрі містечка огляньте руїни Хустського замку – за легендою, він належав предкам Дракули. До речі, два роки тому на території Хустського замку встановили інформаційні стенди. Як дістатися: від Мукачева до Хуста 66 км, у східній околиці Хуста є вказівник на долину. Ходять автобуси, маршрутки, пішки 4 км. Вартість: 15–25 грн за вхід у заповідник, на територію замку вхід вільний. Де зупинитися: у Хусті є багато варіантів для проживання. Святкування Дня народження Львова 2018 Серце Західної України – Львів – у першу суботу травня святкує свій День народження. Цього року свято припадає на 5 травня. Недарма у цей час сюди з’їжджається безліч туристів. Під час святкування Дня міста, яке за роки набуло чимало своєрідних традицій, у Львові проводять дуже багато цікавих заходів, серед яких – театралізовані вуличні постановки, забави, фестивалі. Крім того, у ці дні місто просто наповнене атмосферою свята! Приїжджайте обов'язково! Джерело фото: city-adm.lviv.ua. Як дістатися: до Львова найкраще їхати поїздом. Від залізничного вокзалу до площі Ринок ходить трамвай і маршрутки. Де зупинитися: у Львові є багато чудових варіантів для проживання. Бузковий гай у Диканьці Оспіване Гоголем село Диканька на Полтавщині славиться не тільки народними традиціями, але і природними чудесами – Бузковим гаєм і Кочубеївськими дубами, одному з дубів 800 років. Їхати сюди краще в середині травня, щоб вдосталь насолодитися пишним цвітінням і ароматом бузку, що росте на площі майже в 3 гектари. Джерело фото: galery.com.ua. Як дістатися: від Полтави до Диканьки ходять автобуси і маршрутки кожні півгодини. Вартість: вхід безкоштовний. Де зупинитися: у Полтаві дійсно є що подивитися, тому не сумнівайтеся і залишайтеся тут на кілька днів, а варіанти проживання шукайте тут. Бузок у Київському ботсаду Пишністю бузку можна помилуватися і в Національному ботанічному саду у Києві. Тут зібрано 180 сортів і гібридів, що ростуть на площі майже 2,5 га. За своєю витонченістю і пишністю сирінгарій залишається неперевершеним. Найкращий час для відвідування – травень. Автор фото: Юрій Перебаєв. Як дістатися: від метро «Печерська» тролейбусом № 14 або автобусом № 62 до зупинки «Ботанічний сад». Вартість: квиток коштує 40 грн, дитячий – 20 грн, для дітей до 7 років, пенсіонерів та пільговиків вхід безкоштовний. Де зупинитися: провести весняні вихідні у столиці України – чудова ідея! У Києві багато пропозицій для проживання туристів. Ботанічний сад у Кривому Розі Навіть промислове місто може бути прекрасним навесні. У травні ботанічний сад у Кривому Розі сповнений відвідувачів не тільки з Кривбасу, а й з інших місць. Величезний сад бузку не залишить байдужим жодного відвідувача. Крім того, тут можна побачити багато інших квітів. Автор фото: Tetiana Smirnova IGotoWorld PG. Як дістатися: сад розташований у мікрорайоні Даманський. Ви можете скористатися маршрутним таксі № 231 від кільця 44-го кварталу або ж тролейбусом № 18. Вартість: вхідний квиток – 15, для пенсіонерів – 10 гривень, екскурсія коштує 20, фотозйомка – 30 гривень. Де зупинитися: якщо ви у Кривому Розі плануєте бути кілька днів, пропонуємо переглянути варіанти для проживання. Рафтинг на Черемоші Відпочинок у мальовничих Карпатах можна вдало доповнити екстримом. Відправляйтеся в рафтинг-тур на річку Черемош. Кращий весняний час для сповнених адреналіну прогулянок по гірських порогах – це травень. Свої послуги (човни, катамарани) пропонують рафтинг-клуби. Також організовують сходження на вершини гір. Можна вибрати тур або приїхати самому, попередньо домовившись про нічліг. Джерело фото: cheremosh.net.ua. Як дістатися: маршрути стартують від села Дземброня. Це 65 км від Яремче. У Татарові повернути на Ворохту, проїхати Кривопільський перевал і, не доїжджаючи Верховини, повернути в село Ільці. Звідти до села Дземброня 40 хвилин по грунтовці. З Києва ходить автобус Київ – Верховина. Вартість: залежить від обраної компанії, що надає такі послуги. Вартість туру – від 595 гривень з особи. Де зупинитися: якщо ж ви вже не вперше влаштовуєте собі такі вихідні та вирішили організувати поїздку самостійно, варіанти проживання в Яремче шукайте тут. Назустріч Сонцю 2018 Під час цього фестивалю блакитне небо Кам'янця-Подільського стає різнобарвним. У цьому році 18–20 травня у вас буде чудова можливість не тільки побачити фестиваль повітроплавання, а й самому покататися на повітряній кулі. Якщо ви хочете побачити Кам'янець з висоти пташиного польоту, насолодитися величчю Кам'янець-Подільської фортеці, відчути дух середньовіччя – вам на фестиваль «Назустріч Сонцю». Крім цього, 20 травня святкується День міста, тому велика кількість різноманітних заходів та сюрпризів вам гарантована. Це місто просто чудове! Переконайтеся самі! Як дістатися: в Кам'янець-Подільський регулярно курсують поїзди і автобуси. Шоу можна спостерігати в таких місцях: Троїцька площа, площа Вірменський ринок, стадіон школи № 1, вали Нового замку. Вартість: подивитися на повітряні кулі та відвідати День міста можна безкоштовно, а от політати на повітряній кулі обійдеться в копієчку – від 3000 грн з особи. Один з організаторів – Центр повітроплавання «Триглав». Де зупинитися: Кам'янець-Подільський однозначно вартий того, аби прожити тут хоча б одні вихідні. Обирайте: є багато чудових варіантів для проживання. За натхненням – у Карпати Коли вже потепліло і походи, завдяки теплому сонечку, можуть бути дуже комфортними, варто вирушати у гори. Куди? Там, де ще не бували! Гори надихають і дарують сили. Хтось знаходить тут друзів, комусь потрібні вершини для важливих рішень, а для когось похід – це просто один із способів зібратися з думками, відновити моральні та душевні сили. Українські Карпати – чудові! І якщо ви новачок і ніколи не були в серйозних походах, то ця весна – прекрасний привід починати знайомство з горами. Тож – до вершин! А якщо ви розгублені й не можете вирішити, куди йти і які гори підкорювати, у нас є підбірка найбільш мальовничих маршрутів рідними Карпатами. Автор фото: Анна Семенюк. Як дістатися: трохи сили волі та міцне плече друга чи провідника, рюкзак з усім необхідним, кілька важких перевалів і підйомів, – і ви на вершині! Де зупинитися: майже на кожному популярному туристичному маршруті є готелі та турбази для мандрівників, але ночівля в палатці під зоряним небом у Карпатах – це варіант і враження, які не купиш за усі гроші світу! :)

Read more at: https://ua.igotoworld.com/ua/article/409_otdyh-vesnoi-2015-kuda-poehaty-v-ukraine.htm


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі