Український фільм «Тато - мамин брат» здобув приз на фестивалі у Швейцарії

Український повнометражний документальний фільм режисера Вадима Ількова «Тато – мамин брат» отримав приз як найбільш інноваційна стрічка на кінофестивалі Visions du reel у Швейцарії.

Світова прем'єра картини відбулась 17-го квітня у швейцарському Ньйоні, в рамках вищезгаданого фестивалю. Фільм Вадима Ількова брав участь у головному конкурсі заходу.

Всього до участі у конкурсі відібрали 16 стрічок. Серед них за головний приз, зокрема, змагалася картина «Не торкайся» Адіни Пінтіліє, переможниці Берлінале-2018.

«Тато – мамин брат» — це портрет родини, яка маневрує між глибинами богемного життя та соціальним дном. Художник та співак Толік, його сестра Аня та племінниця Катя продираються крізь будні, сповнені любові, пошуків себе, самотності та хвороби», — йдеться у повідомленні.

«Тато — мамин брат» створено студією «Garmata Film Production» за підтримки Держкіно. Зйомки фільму відбувалися впродовж 2 років у Києві, ще півроку тривав постпродакшн.

Ця стрічка – перша повнометражна режисерська робота Вадима Ількова, який раніше працював як оператор.

2 і 3 травня стрічку «Тато – мамин брат» покажуть у рамках канадського фестивалю Hot Docs. Фільм відібрано до секції World Showcase, де він змагатиметься за Приз глядацьких симпатій.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі