Мода повертається: плаття часів Відродження

Мода повертається: плаття часів Відродження
  1. Новина відноситься до:

Паралельно з адаптацією до викликів часу і технологічної революції в моді відбувається ще один процес: вона неминуче ностальгує за минулими часами: однаково за 1980-ми і за 1480-ми. Часом ці дві лінії перетинаються - як, наприклад, у творчості Ніколя Жескьера з Louis Vuitton, який створює одяг в стилі ретрофутуризм, комбінуючи вікторіанські силуети з матеріалами майбутнього.

На відміну від аскетичного і похмурого середньовіччя, Відродження вітало гармонійність людини і звеличувало красу так само, як і моральні чесноти. У період між середньовіччям і високим Відродженням йшла епоха, коли стало допустимим відкривати трохи тіла і гордо демонструвати його світу. З'явилися жорсткі форми, що моделюють тіло, пропорції стали більш природними, а важкі тканин поступилися місцем більш легким. Зрозуміло, все це не сталося одноразово, і в нашій добірці можна зустріти сукні, натхненні якраз цим періодом переходу з абсолютної строгості до розквіту.

Коміри і декольте з Ренесансу переважно досить глибокі, але оголюють не стільки груди, скільки ключиці, одну з найделікатніших і красивих частин жіночого тіла. Саме на ній ми і пропонуємо зробити акцент, і вибирайте самі, успадковувати чи вам стиль Жанни Д'Арк або придворної фрейліни.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі