На Волині відбулася панахида за вбитими 104-ма мешканцями села Красний Сад

Джерело: Вісник+К

День 19 квітня 1943 року чорною сторінкою назавжди закарбувався в історії Волині. Адже вбито понад сотню жителів села Красний Сад, яке назавжди припинило своє існування.

Тож сьогодні вшанували пам'ять невинно знищених волинян, - інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Для початку небайдужі поклали квіти до пам’ятного знаку на місці вбивства мешканців села біля так званої криниці. Основні ж поминальні заходи відбулися на місцевому кладовищі, де на братській могилі споруджено пам’ятник. Зокрема, представники духовенства відслужили панахиду у пам'ять про загиблих. Опісля ж – хвилина мовчання та покладання квітів до пам’ятника загиблим жителям села Красний Сад.

– Пам’ятаймо про мешканців села, молімося за них. І нехай Господь Бог благословить усіх нас, аби нічого подібного в майбутньому ніколи не повторилося, – наголосив місцевий священик.

Довідково: село Красний Сад виникло біля населеного пункту Михлин наприкінці ХІХ століття, коли звільнені від кріпацтва селяни дістали змогу купувати землю, осідати на ній і господарювати. У 40-х роках ХХ століття у Красному Саді налічувалось 26 дворів, де проживало 116 людей, переважно українців. Із середини 30-х рр. тут діяв осередок Організації українських націоналістів. У 1940 році в селах Красний Сад та Михлин радянська влада арештувала провідників місцевих ланок ОУН Онуфрія Павлова та Антона Тимощука. Вони були розстріляні разом із іншими в’язнями 22-23 червня 1941 року в луцькій в’язниці. 


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі