Містечко Волинської губернії на ретрофото

Джерело: ВолиньPost

У 2018 році місто Сарни буде святкувати 370 років, з часу першої писемної згадки в 1648 році. Свого часу населений пункт був в складі Волинської губернії, а пізніше Волинського воєводства, сьогодні він є центром однойменного району Рівненської області.

Оскільки цей рік є ювілейним для Сарн та його мешканців, то Волиньpost підготував спеціальну фотопідбірку ретросвітлин міста, які були зроблені в 1920-х роках і передають атмосферу міжвоєнного міста. 

До речі, саме в 1920 році Сарни отримують статус міста. Стрімкий ріст числа населення в Сарнах на початку ХХ століття безумовно був пов'язаний із появою вкінці ХІХ століття залізниці та станції. Для працівників станції почали будувати житло, і це вплинуло на чисельність населення. 

Отож, подальший розвиток міста тісно був пов'язаний із залізницею. До 1920 року Сарни — селище Рівненського повіту Волинської губернії. 3 березня 1934 р. територія міста Сарни розширена шляхом вилучення частини колонії Орлівка і села Доротичі з сільської ґміни Немовичі Сарненського повіту і включення їх до міста. Сьогодні в Сарнах проживає близько тридцяти тисяч населення за статистичними даними 2017 року. 
 

Вулиця Весела

Вулиця Весела

Вулиця 3 Травня

Вулиця 3 Травня

Вулиця Весела

Вулиця Весела

Ринок

Ринок

Вокзал

Вокзал

Вулиця Залізнична

Вулиця Залізнична

Вулиця Залізнична

Вулиця Залізнична

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Тетяна Яцечко-Блаженко

Коментарі