146-річну фортецю продають за $840 тис.

Джерело: Gazeta.ua

У британському графстві Девоншир вистачили на продаж Еґбуклендську фортецю за $840 тис..

Споруду побудували у 1872-го для захисту найближчої військово-морської бази у місті Плімут. Споруда відноситься до будівель з національним значенням. Споруда потребує капітального ремонту, розповідає Daily Mail.

Після Еґбуклендської фортеці подібних будівель не зводили. Вона мала подвійну функцію. По-перше, виконувала роль казарми на 230 солдатів. По-друге була місцем останньої оборони. Фортеця входила до так званої Палмерстоунської лінії оброни, яка мала на меті захистити сусідні військово-морські бази. Від будівлі тягнеться 200-метровий тунель до артелерійської батареї на 16 гармат.

Перший та другий поверхи п'ятикутної будівлі займають площу 1800 м². Вони поділені на 16 секцій довгими коридорами. Вікна будівлі виготовлені з плит вапняка, сходи зроблені з граніту. Еґбуклендська фортеця є типовою для вікторіанської епохи, говорять історики. Вона має спіральні та консольні сходи. Поруч зі стінами знаходяться дзоти-капоніри.

Загальна площа фортеці - 5 тис. м². Включає головний будинок, під'їзд, земні вали, двір, сухі рови і автостоянку, яка вміщує близько 25 автомобілів. Перед входом знаходиться пара воріт із високим рівнем охорони та додатковою охороною всередині двору.

Розпродавати приміщення почали ще у 1966-му. Першими тут відкрилися магазини-склади будівельних матеріалів. Їх власникам припала до смаку гарантія високої безпеки у фортеці. Наприклад, старий склад для боєприпасів має стіни товщиною 2,5 м. Фірми, які знімали тут приміщення, в основному забезпечували дозвілля клієнтів. Майбутній власник може займатися цією ж діяльністю або змінити функції будівлі на власний смак. В багатьох місцях споруда потребує капітального ремонту.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі