Макс Кідрук розкаже лучанам про виникнення квантової механіки

17 квітня о 19:00 в Луцьку відбудеться п’ята лекція науково-популярного проекту Макса Кідрука «Quantum».

Тема: «Світ, розібраний на запчастини (квантова фізика про піщинки, з яких збудовано Всесвіт)». Місце зустрічі: ВОУНБ ім. Олени Пчілки (вул. Шопена, 11).

Під час попередніх лекцій Макс Кідрук розповідав про еволюцію Всесвіту, виникнення Землі та інших планет, таємниці чорних дір, пояснив, що буде з нашою галактикою, коли знищиться Земля, і чи є в людства шанси на виживання.

17 квітня лектор дещо відійде від «космічних» тем і зосередить увагу на маленьких частинках того, з чого складається Всесвіт. В рамках п'ятої лекції слухачі дізнаються про виникнення квантової фізики, буде дано пояснення таким поняттям як «кварки», «електрони», «фотони», обговорено основні положення теорій Стівена Хокінга.

Окрім цього, Макс Кідрук розповість про природу простору й часу – з чого все почалося. Також глядачам буде продемонстровано будову атома, розказано про атомну зброю. Ну, і найбільш цікавий момент лекції  - що чекає наш світ у 2100 році.

Організатор заходу: ГО «Мистецьке об'єднання «Стендаль».

Квитки на лекцію можна придбати онлайн.

Дoвідка:

Quantum - це унікальний наукoвo-пoпулярний прoект, який складається з 7 лекцій. Метoю прoекту є прагнення Макса Кідрука дoвести, щo наука мoже бути захoпливoю. Лектoрій булo успішнo втіленo в Києві, Львoві, Рівнoму, Черкасах. У 2019 рoці в Києві та Львoві планується Quantum-2.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі