У Луцьку вшанували пам'ять В'ячеслава Чорновола

Джерело: Відділ інформаційної роботи міської ради

У Луцьку вшанували пам'ять В'ячеслава Чорновола

 

25 березня минає 19 років з дня загибелі українського політика, керівника Народного руху України В'ячеслава Чорновола. 19 років тому Україна втратила нескореного борця за українську національну ідею. В’ячеслав Чорновіл загинув в автомобільній катастрофі на Бориспільській трасі під Києвом 25 березня 1999 року.

 
 
 
 

Сьогодні представники влади та громадськості поклали квіти до меморіальної дошки видатному українцеві. У заході взяв участь радник міського голови Ігор Поліщук.

 
 

Громадський діяч Володимир Банада у своєму виступі акцентував на визначній ролі, яку відіграв В’ячеслав Чорновіл в історії незалежної України, розповів про його тернисту дорогу боротьби за становлення нашої державності. Однак, справжні причини його смерті й досі не з’ясовані.

Спогадами про В’ячеслава Чорновола також поділилися й інші учасники заходу, зокрема ті, хто знали його особисто, й ті, хто сьогодні продовжує його справу.

 
 
 

“ Переконаний, що якби В’ячеслав Чорновіл зараз був живий, сьогодні наша держава мала б зовсім інший розвиток. Це людина, яка була прикладом державницької позиції, принциповості та справжнього патріотизму. У його біографії є чимало гарних та корисних рис, які стануть зразком для молодого покоління, - згадуючи В’ячеслава Чорновола, зазначив радник міського голови Ігор Поліщук.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі