На Волині викрили канали зв’язку терористів та російських спецслужб

Джерело: Служба безпеки України
  1. Новина відноситься до:

У Волинські області викрили міжнародні канали, які використовували для організації зв’язку між російськими спецслужбами та представниками терористичних організацій.

Міжнародний трафік надходив в Україну з-за кордону, в тому числі з Росії через мережу Інтернет за технологією ІР-телефонії в обхід Міжнародних центрів комукації, повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Завдяки спеціальному обладнанню трафік оброблявся та під виглядом місцевих розмов направлявся на мережі українських мобільних операторів. Співробітники спецслужби встановили, що ці міжнародні канали використовувалися для організації зв’язку представників російських спецслужб з членами терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР».

Під час обшуків вилучили понад 150 одиниць телекомунікаційного обладнання для прийому та обробки трафіка, 17,5 тисяч сім-карток українських мобільних операторів, близько 20 одиниць комп’ютерної техніки.

Правоохоронці встановили особи 10 зловмисників, причетних до організації неконтрольованих каналів міжнародного зв’язку. Наразі тривають оперативно-слідчі дії.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі