ТОП-10 найпопулярніших книг світу

Джерело: Marie Claire

Цей рейтинг був створений на підставі кількості надрукованих і проданих книг за півстоліття. 

10. Щоденник Анни Франк. Анна Франк
самые читаемые книги мира

Книга заснована на реальних записках єврейської дівчинки Анни Франк, яка описувала ситуацію, що склалася під час Другої світової війни. Вона розповідала про те, що відбувалося з нею та іншими жителями притулку при окупації нацистами Нідерландів.

Жаліслива історія була переведена на 67 мов світу і розпродано було більше 67 мільйонів екземплярів книг.

9. Думай і багатій. Наполеон Хілл
топ-10 читаемых книг мира

Якщо коротко, то в книзі представлені 13 кроків, як домогтися успіху в будь-якій сфері діяльності. Наполеон Хілл на собі протестував ці уроки, адже ще юнаком, йому доводилося багато працювати, щоб оплатити собі навчання в університеті. На створення книги його підштовхнув Ендрю Карнегі.

Книга розійшлася тиражем в 30 мільйонів екземплярів і стала однією з найбільш популярних в світі.

8. Віднесені вітром. Маргарет Мітчелл
самые популярные книги в мире

Найкрасивіший роман з усіх існуючих. Сюжет книги екранізували, а читачки усього світу із захватом зачитували сторінки Віднесених вітром. І хоча це єдиний твір Маргарет Мітчелл, оскільки вона загинула в автокатастрофі, твір почесно посідає восьме місце в рейтингу найбільш популярних книг. Протягом 50 років були продано близько 33 мільйонів екземплярів.

7.Сумеркі. Сага. Стефані Майер
найбільше читають книги світусамые читаемые книги мира

Найбільш популярний роман про вампірів в світі. Сюжет цієї книги буквально приснився Стефані Майєр і, через три роки, в світ вийшла перша книга про роман дівчини і вампіра, який харчується кров'ю тварин.

Критики неоднозначно писали про цю книгу, але, тим не менш, роман приніс великий успіх автору. Його перевели на 37 мов світу і продали 43 мільйони примірників.

6. Код да Вінчі. Ден Браунтоп-10 читаемых книг мира

Перед головним героєм цього роману, Робертом Ленгдоном, стоїть непросте завдання - розкрити вбивство Жака Соньера, куратора Лувру, знайденого мертвим у образі Вітрувіанська людина. Щоб розгадати таємницю, Роберту необхідно вивчити ряд робіт Леонардо да Вінчі.

Книга з загадковим сюжетом принесла Дену Брауну шосте місце в рейтингу. Щоб весь світ зміг ознайомитися з його творінням, книга була переведена на 44 мови і було продано понад 57 мільйонів примірників.

5. Алхімік. Пауло Коельо
читаемые книги мира

Перша книга, через яку світ зміг ближче познайомитися з Пауло Коельо. Історія оповідає про мандрівки пастуха Сантьяго, який відправився на пошуки єгипетських скарбів, що приснилися йому уві сні. На його шляху - безліч випробувань і труднощів, але він їх успішно долає і знаходить найголовніший скарб - життєвий досвід.

Книга була переведена на 67 мов світу, її прочитали жителі 117 країн світу, а тираж в 65 мільйонів екземплярів розійшовся миттєво.

4. Володар кілець. Дж. Р. Р. Толкінчто читают в мире

Фентезі розповідає про магічне Кільце Всевладдя, навколо якого відбуваються різні перипетії. Спочатку, автор хотів залишатися головним героєм хоббіта Більбо, але він не дуже підходив на цю роль. Це мав бути вольовий і безстрашний герой. Як наслідок, світ побачив захоплюючу трилогію на чолі з Фродо Беггінса, племінником Більбо.

Роман розійшовся тиражем в 103 мільйони примірників і став однією з найбільш популярних книг в усьому світі.

3. Гаррі Поттер. Джоан Роулінг
Це було очевидно, але все ж тільки третє місце. Книги Джоан Роулінг носять звання найбільш популярних книг серед молоді. А оповідають вони про хлопчика-сироту, якому від народження були дані магічні здібності. Боротьба зі злом, дружба і любов - все присутнє в книгах про Гаррі Поттера.

За 20 років вийшло близько 400 мільйонів екземплярів.

2. Цитати Мао Цзедун. Мао Цзедунсамая читаемая книга

Назва книги говорить сама за себе. У ній зібрано 427 цитат великого правителя Китайської Народної Республіки. За часів правління Мао кожному жителю потрібно було знати ці цитати і дотримуватися їх. Багато хто до цих пір радять шукати відповіді на хвилюючі питання саме в цьому збірнику.

Світ побачив 820 мільйонів екземплярів книг.

1. БібліяBible

Найпопулярніша книга світу. Вона була переведена на 2000 мов світу і випущено близько 3,9 мільярдів книг. Християнському Святому Письму вже близько 4000 років, але воно щорічно залишається на першій позиції найпопулярніших книг світу.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі