Як у Луцьку святкували Свято зими 30 років тому

Джерело: Фейсбук

Як лучани  розважалися на Свято зими 30 років тому розповів на своїй сторінці в мережі луцький фотограф Віктор Чухрай. Він вперше опублікував архівні фото 30-річної давності.

"Свято зими, 1988 рік. В ті часи не проводилось дуже багато різноманітних дійств та фестивалів і тому все, що проводилось, характеризувалось багатолюдністю і різноманіттям. Крім парадів та інших заполітизованих атракцій, люди скучили за чимось добрим, простим і без жодної політики (хоча без присутності зображення Леніна нічого не минало)", - йдеться у дописі.

Зі слів фотографа, свято Зими було найулюбленішим святом лучан (в стилі "Масниці"), але з характерним російським декоративним нахилом.

"Виїзна торгівля дефіцитами за заниженими цінах, шашлики, різні смаколики, ряжені, духові оркестри, атракціони та конкурси були дуже до речі. Пиво, вино і щось кріпше було присутнє автоматично і в необмежених кількостях. Мені здається, що навіть у витверезник не забирали! Було багато цікавого. Фотографи були також при виконанні, як і патрулі та міліція. ))) Ніхто грошей за вхід не брав, все продавалось за доступними цінами. Звичайно, на сьогодні це виглядає трохи простакувато, але щось у цьому було кращого, ніж фестиваль сала...

Лучанам на добрий спомин і настрій публікую цей пост. Подивіться, як ми одягались, як ми посміхались, і зрештою - як ми жили рівно 30 років тому! (Всі фото публікуються вперше)", - додає фотограф. 


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі