ТОП депутатів-прогульників Луцької міськради

ТОП депутатів-прогульників Луцької міськради

За результатами моніторингу роботи Луцької міської ради VI скликання 11 депутатів стали кандидатами на відкликання через прогули засідань комісій за один або декілька років своєї каденції. Чотири чинних депутати можна вже відкликати за прогули сесійних засідань.

Про це на прес-конференції 29 вересня повідомили активісти руху ЧЕСНО.

Відповідно, 24% депутатів у Луцькій міській раді теоретично можна було позбавити мандата за прогули.

Найбільшим прогульником міськради став головний тренер та президент ФК «Волинь» Віталій Кварцяний, який прийшов до ради за списком «Фронту змін». Він пропустив 60% сесійних засідань і 82,11% засідань своїх комісій.

Підприємниця та найбагатша депутатка ради Олена Голєва, обрана від Європейської партії, потрапила на друге місце. На засіданнях комісій її не було у 64% випадків, на сесіях – у 54%.

Катерина Мельник із «Батьківщини» пропустила понад 50% засідань комісії з питань торгівлі, що вивело її на третє місце у списку найбільших прогульників. Щоправда, сесійні засідання депутатка відвідувала більш справно – її не було на сесіях 24 рази, що складає 22% від загальної кількості сесій.

Також незважаючи на запит до міськради, руху ЧЕСНО не вдалося отримати декларації чверті депутатів.

Серед решти обранців найбагатшою виявилася Олена Голєва. Вона разом із чоловіком володіє часткою швейної фабрики «Волинь» та іншими підприємствами загальною вартістю майже 45 млн грн., нерухомістю площею понад 8 тис кв. м. та шістьма земельними ділянками площею понад 8 гектарів. Офіційно у Голєвої більше майна, ніж у решти луцьких депутатів разом узятих.

Також декілька депутатів, згідно з декларацією, є безхатьками, адже не мають власного житла й не вказали навіть адресу проживання. Це Наталія Бунда, Андрій Козюра, Степан Цимбалюк, Руслан Ніколайчук, Віктор Ящук, Теятна Дементьєва, Антон Сосновський, Андрій Розумовський. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі