Як ремонтували центр Луцька 30 років тому

Джерело: Волинь24

У 1988 році у Луцьку реконструювали вулицю Радянську (нині – Лесі Українки). Тоді замінили покриття вулиці, відремонтували фасади, поставили ліхтарі тощо.

Світлинами процесу реконструкції поділився на своїй сторінці у Фейсбуці Віктор Чухрай.

«Фото з архіву. 1988 рік, травень. Початок вулиці Радянської, тепер Лесі Українки. Реконструкція вулиці полягала не тільки в перекладанні плитки («трилінку» виколупувати з-під асфальту нікому і в голову не приходило), а в ремонті і декоруванні фасадів будинків, вікон, балконів, дверей, акуратній заміні дерев, ліхтарів, поребриків...» - пригадав автор фото.

«Справа – паркан, за яким йде ремонт будинку Кронштейнів (медколедж). Зліва – молоді липи, які тепер мають чудові крони, а влітку прохолодні тіні. Це робили лучани і фахові проектанти та архітектори», - додав він.

Віктор Чухрай також опублікував світлину з архітекторами Віктором ПриходькомЛеонідом Герасимюком (нині – головний архітектор міста) та Ярославом Матвіївим (багаторічний головний художник міста). Вони були авторами проекту реконструкції вулиці.

Як ремонтували центр Луцька 30 років тому. ФОТО«Незважаючи на молодість, вони чудово справились із завданням. і ця вулиця протягом майже 30 років, була певним взірцем хорошої справи», - переконаний фотограф.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі