У Кабміні пообіцяли відреагувати на вимоги волинських дорожників

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Після перекриття автомагістралей працівниками ДП «Волинський облавтодор» відбувся пікет під стінами Волинської облдержадміністрації. Дорожники вимагають виплатити їм зарплати.

Із протестувальниками під час акції протесту, що відбулася 28 вересня, спілкувався директор департаменту інфраструктури Волинської ОДА Іван Мирка, повідомляє інформаційне агентство «Волинські новини».

Десятки працівників ДП «Волинський облавтодор» та його філій прибули на Київський майдан з плакатами з написами: «Як жити? Віддайте зарплату дорожникам Волині», «Ні - дводенному-триденному робочому тижню», «роботу, зарплату, гідне життя» та іншими.

Як пояснив протестувальникам Іван Мирка, облдержадміністрація, хоча не є розпорядником коштів, усіма можливими методами сприятиме тому, щоб дорожники отримали зарплату. Він зауважив, що ОДА зверталася у Міністерство інфраструктури, аби розблокувати рахунки служби автомобільних доріг у Волинській області та виплатити кошти за виконані роботи ДП «Волинський облавтодор». З його слів, листи з проханням зібрати нараду з цього питання надіслали Володимиру Гройсману та Андрію Пивоварському. Така нарада повинна відбутися вже цього тижня. Чому вирішення питання у Києві затягується, посадовець пояснити не зміг та пообіцяв з’ясувати це у столиці.

Протестувальники запитували, що їм залишиться робити у разі, якщо за декілька тижнів проблема не буде вирішена. Вони готові перекривати усі автодороги. Також вони запитували, чи може ОДА вплинути на комунальні підприємства, аби ті не відключали працівникам автодору електроенергію за борги (оскільки дорожники ще з березня не отримують заробітну плату, у багатьох із них є борги зі сплати за житлово-комунальні послуги). Посадовець відповів, що це не належить до компетенції облдержадміністрації. Працівники ДП «Волинський облавтодор» розповідали, що настільки довгих затримок із виплати зарплати не було навіть за часів правління Януковича, коли вони не отримували заробітної плати по три місяці.

Іван Мирка пообіцяв взяти участь у нараді з вищим керівництвом у Києві, аби вирішити питання заборгованості волинським дорожникам.

Своєю чергою, голова Волинського об’єднання профспілки працівників шляхових господарств Леонід Тимощук повідомив, що 28 вересня Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський у телефонній розмові розповів йому, що готується проект постанови Кабміну щодо розрахунків з підрядниками, яким держава боргує загалом 1,7 мільярда гривень (у тому числі Броварському ШБУ, яке через судовий позов заблокувало рахунки служби автодоріг у Волинській області). Таким чином, на потреби дорожників Волині обіцяють відреагувати в Уряді. Постанова повинна бути підписана вже цього тижня, після чого кошти надійдуть на рахунки підрядників через рахунки служби автомобільних доріг.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі