Стартував міжнародний етно-фестиваль «Різдво у Луцьку»

Джерело: Інформаційне агентство Волинські новини

Міжнародний етно-фестиваль «Різдво у Луцьку» за участю учасників з Польщі, Білорусі та Литви стартував на Театральному майдані.

Відкриття першого дня дійства відбулося 13 січня.

У програмі першого дня фестивалю – виступи учасників з Польщі, Білорусі та Литви, різдвяна програма за участю фольклорних гуртів луцьких шкіл, а також святкове обрядове дійство від фольклорного гурту «Чачка». Зауважимо, що впродовж фестивалю діятиме етно-проект «Різдвяна майстриня», різдвяний ярмарок та святкова торгівля.



Так, своїм виступом міжнародних гостей привітав ансамбль народної музики «Волиняни».



Виконувач обов’язків міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що фестиваль «Різдво у Луцьку» покаже всім не лише творчі здобутки волинських колективів, а й гуртів з-за кордону.

«Сьогодні на сцені виступатимуть з Литви, Польщі, Білорусі. Спільно ми славитимемо Ісуса Христа та підтримувати традиції, які властиві нашим народам. Тому я хочу побажати вам гарного перегляду і запрошуйте своїх друзів на Театральний майдан», - закликав Григорій Пустовіт.



Своєю чергою, гості фестивалю побажали лучанам гарного настрою та привітали всіх з різдвяно-новорічними святами.

Вже завтра на гостей свята чекає дитячий пісенний конкурс, виступи фольклорних колективів, ну а на завершення фестивалю – різдвяні віншування від Олега Скрипки та LeGrandOrchestra.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі