Німецький фотограф увіковічнив єврейську спадщину України у календарі на 2018 рік

Джерело: Jewishnews

Календар англійською та німецькою мовами можна безкоштовно завантажити на сайті проекту

Проект Vanished World, заснований фотографом Крістіаном Херрманном, опублікував календар на 2018 рік зі знімками зникаючих місць єврейської спадщини в Україні, Молдові та Польщі. На фотографіях – єврейське кладовище в Чернівцях, занедбані синагоги в селах Роздол, Пробижна, Підгайці та інші єврейські пам'ятки, що руйнуються.

 

Фотограф створив календар зі знімками Єврейського кладовища у Чернівцях

 

«Через 70 років після Голокосту у Східній Європі знаходиться безліч покинутих єврейських кладовищ, руїн синагог та інших місць – кораблів, викинутих на береги часу. Сліди єврейської життя все ще існують, але зникають з дня у день. Це лише питання часу, коли вони підуть назавжди. Не державні інституції, ні фонди, ні чудо не врятують їх [...] Майбутнє цієї унікальної культурної спадщини перебуває в наших руках, і деякі з приватних ініціатив бувають досить ефективні», – пише Херрманн.

 

Фотограф створив календар зі знімками Єврейського кладовища у Чернівцях

 

У календарі відзначені християнські та єврейські свята. Календар англійською та німецькою мовами можна безкоштовно завантажити на сайті проекту. Його можна роздрукувати за ліцензією Creative Commons, тобто особисто для себе, але не для комерційного розповсюдження.

 

Фотограф створив календар зі знімками Єврейського кладовища у Чернівцях

 

У 2017 році Крістіан Херрманн також створив календар із зникаючим місцями єврейської культури у Східній Європі.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі