У Луцьку пояснили, чому в УКРОПі екс-регіонали

  1. Новина відноситься до:

Чому в списках партії УКРОП з’явилися люди, які свого часу були членами Партії Регіонів? В об’єднанні патріотів пояснюють: головний принцип підбору кадрів успішної команди - професійні якості, а не колір партійного квитка.

Відтак, УКРОП не став «притулком» для регіоналів, а командою, яка зібрала кваліфікованих фахівців. А таких, зі слів керівників політсили, наразі не вистачає.

Про це стало відомо під час прес-конференції представників партії УКРОП, яка відбулася в рамках представлення кандидатів в депутати до місцевих рад сьогодні, 26 вересня, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Нагадаємо, у нещодавньому інтерв’ю на сторінках волинських видань колишній очільник обласного осередку Партії Регіонів Олександр Башкаленко повідомив, що «кістяк» УКРОПу складають «досвідчені регіонали», зокрема, його колишній соратник Олександр Курилюк.

Останній, зауважимо, працював до 2014 року на посаді заступника голови облдержадміністрації, за головування Бориса Клімчука. Відтак, журналісти запитали, що скаже з цього приводу член політради УКРОПу Ігор Палиця, як компрометує це партію перед виборцями.

Зі слів Ігоря Петровича, у обговоренні кандидатури Олександра Курилюка, ключовим аргументом на його користь стали професійні якості, а не колір партійного квитка.

«Річ у тім, що у владі не вистачає фахівців. Нам сьогодні потрібні люди, які зокрема орієнтуються у тому, як працює освіта, - щоб вибивати субвенції на навчання, щоб дітям виділяли на харчування не 5 гривень, а 10-15. Щоб обласна рада не блокувала ці гроші на своєму рівні, а щоб кошти дійшли до села і щоб директор школи мав можливість обирати, де закуповувати це все. Нам порібні фахівці, і я вважаю, що Олександр Курилюк - фахівець», - пояснив Ігор Палиця.

Зрештою, зауважив він, і до особистості покійного Бориса Клімчука, який теж був членом Партії Регіонів, він ставиться з великою повагою. Бо все, що той робив, було спрямоване на розвиток краю, і так, як він служив Волині, – не служив жоден голова ОДА.

«Зрештою, головне - люди, а не політсила», - наголосив Ігор Петрович і нагадав про іншу сторону питання: той же Президент України – один із засновників Партії Регіонів, який працював в уряді Віктора Януковича. Утім про це сьогодні багато хто «забув».

«Я не ділю сьогодні людей за партійністю. Я ділю людей за принципами чесності, порядності і професіоналізму. Олександр Курилюк – та людина, яка зможе «підняти» освіту», - наголосив він.

Крім того, всім прекрасно відомо, як свого часу людей заганяли у партію: хочеш працювати – пиши заяву на вступ. 

Насамкінець Ігор Палиця припустив, що дати такого роду інтерв’ю напередодні виборів Олександра Башкаленка «хтось попросив».

Зрештою, відповів на слова Башкаленка і голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк»Олександр Товстенюк, якого партія висуває кандидатом на посаду Луцького міського голови.Адже саме він брав на роботу радником Олександра Курилюка.

«За 3 роки до Фонду звернулося понад 20 тисяч людей з потребами в грошах на ліки і харчування, і, наголошу, ніхто не запитував у них партійний квиток. Так само працює і команда Фонду. Ми підбираємо людей за моральні, ділові, професійні якості: Олександр Курилюк, Ольга ЗдебськаОльга Омелько. Так, цікаве було інтерв’ю Олександра Башкаленка, де він зробив мені комплімент, що кістяк нашого виборчого штабу складається з бувших регіоналів. Так ось що я хочу йому відповісти: ми підібрали грамотних, професійних людей, та йому б я роботи не запропонував», - заявив голова правління Фонду.

До слова, Олександр Товстенюк зауважив: у 2010 році він також написав заяву на вступ до Партії Регіонів. І ніколи цього не приховував. Каже, тоді зробив це, піддавшись на переконання покійного Бориса Клімчука, якому довіряв і також повірив у нову команду. Але вже за два роки – у 2012-му, після численних кримінальних переслідувань, Олександр Товстенюк написав заяву про вихід із партії, а не зробив це, як дехто, – після подій 2014-го.

«Зрештою, - додав Ігор Палиця, - сьогодні ми кажемо «колишні регіонали», але все змінюється, і, не виключено, що колись про нинішніх політиків казатимуть «колишні фронтовики», колишні «бютівці». «Історія все розставить по місцях, і кожен отримає за заслугами», - резюмував він.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі