У Луцьку - виставка «Присмак полину на все життя»

Джерело: Луцька міська рада

Бібліотека-філія №3 спільно з архівним відділом Луцької міської ради організували документальну виставку “Присмак полину на все життя”, приурочену Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, який відзначається 14 грудня. Виставку можна переглянути в читальному залі бібліотеки-філії № 3 з 11 по 17 грудня 2017 року.

Унаслідок чорнобильського вибуху в Україні було радіаційно забруднено більше ніж 2300 населених пунктів, розташованих на території 12 областей. Чорнобильська катастрофа порушила нормальну життєдіяльність і виробництво в багатьох регіонах України. Але ніякими фінансовими розрахунками не виміряти людське горе, пов'язане зі смертю чи втратою здоров'я ліквідаторів наслідків аварії.

 

 У ліквідації катастрофи на ЧАЕС брали участь більше 650000 людей. Завдяки мужності ліквідаторів наслідків катастрофи, аварія була локалізована. Однак, багато хто з них позбулися життя, або втратили здоров'я і страждають від наслідків опромінення донині. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів, задля збереження життя і здоров’я майбутніх поколінь. Їхній подвиг неможливо переоцінити – як не можна переоцінити значення того, що вони зробили.

На виставці представлені копії архівних документів, фотодокументів, добірка книг та газетних публікацій, які знайомлять відвідувачів з хронікою подій, що трапились на Чорнобильській атомній станції.

Запрошуємо лучан і гостей міста Луцьк відвідати виставку. Експозиція розташована на першому поверсі бібліотеки-філії № 3 на вул. Драгоманова, 1.


Загрузка...

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі