У Рованцях освятили новий храм. Фото. Відео

Джерело: Волинська єпархія

Митрополит Луцький Волинський Михаїл освятив новозбудовану церкву на честь Апостола Андрія Первозваного й очолив у ній Божественну Літургію.

Юридична адреса Божого дому – с. Рованці, вул. Прилуцька, 4а. Фактично ж це вже територія обласного центру (поворот з вул. Боженка біля автозаправної станції «ANP», між ринком і підшипниковим заводом), тож парафія належить до міського деканату. Місце під храм 7 серпня 2011 року освятив тоді ще архієпископ Михаїл.

У проповіді владика зазначив, що сьогодні у нас є привід для радості, адже на цей храм зійшла благодать Святого Духа. Просто так церкви не з’являються, це місце обрав Бог і тому воно є святим. Тут ви можете розмовляти з Господом, «бо де двоє або троє зберуться в Моє Ім’я, там Я серед них» – нагадав архієрей слова із Євангелія.

Під час святкової Відправи високопреосвященний підніс настоятеля парафії священика Сергія Медвєдєва до сану протоієрея, а жертводавців відзначив благословенними грамотами.

У торжестві взяли участь декан протоієрей Михайло Онищук інше місцеве духовенство, багато мирян, серед яких і очільник ОТГ Сергій Яручик.

 

 

 

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі