Пролітаючи над гніздом Любарта. Нацистські аерофото Луцька 1944

Пролітаючи над гніздом Любарта. Нацистські аерофото Луцька 1944 Фото: колаж Олександра Котиса
  1. Новина відноситься до:

В інтернеті став доступним інструмент для детального пізнання історії Луцька.

Розмістили у високій якості аерофотографії міста, зроблені нацистськими військами у 1944 році. Знімки зроблені у лютому-травні. Крайня дата – 5 травня 1944. Джерело походження знімків – National Archives at College Park.

 

Пролітаючи над гніздом Любарта. Анімація Олександра Котиса

 

Фото можна масштабувати і роздивлятися дуже дрібні деталі. Це дозволяє виявити об’єкти і їхнє точне місце розташування, характер забудови. Сюди входять громадські споруди, військові об’єкти, вулиці і дороги, мости, водойми, навколишні поселення та багато іншого.

Це дуже хороший інструмент для наочного вивчення історії. Подивіться, наприклад на наступному фото, як змінилося русло річки Стир в районі старого міста у вулиці Шевченка. На фото можна знайти, наприклад, і втрачені релігійні споруди: П’ятницьку та Іверську каплички, караїмську кенасу та багато іншого.

Описати все цікаве неможливо, над знімками можна зависнути надовго. Роздивляйтеся деталі, шукайте добре знані вигляди, порівнюйте. Доступні райони: старе місто і центральна частина, Красне, Дубнівська, Завокзальний район, Рованці.

 

Центр

Використовуйте колесо мишки (або його еквівалент) для зміни масштабу

 

Меморіал-Вокзал-Стрілецька

 

Красне

 

 Дубнівська-Рованці

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Олександр КОТИС

Коментарі