Штучний інтелект від Google самостійно розробив штучний інтелект

Джерело: Новое Время

Штучний інтелект від Google AutoML самостійно створив новий штучний інтелект без участі людини.

Розробники відзначають, що нова нейронна мережа перевершує аналоги, створені людьми.

Програма AutoML діє як контролер або керуюча нейромережа, яка розробляє дочірню нейромережу для спеціалізованого завдання. Для цієї дочірньої мережі NASNet завданням було розпізнавання об'єктів - людей, автомобілів, світлофорів, сумок, рюкзаків - на відео в реальному часі.

За словами дослідників з Google, NASNet успішно передбачала зображення в контрольній вибірці ImageNet в 82,7% випадків. Це на 1,2% краще, ніж минулий рекорд. Крім того, менш затратна версія NASNet перевершила найкращі схожі моделі для мобільних платформ на 3,1%.

Існує безліч варіантів застосування AutoML і його дочірньої нейромережі NASNet. Подібні алгоритми комп'ютерного зору можуть бути використані для створення складних роботів або, наприклад, для допомоги людям зі слабким зором. Такі алгоритми можуть також допомогти в удосконаленні технологій автономного водіння.

Судячи з усього, основним мінусом створення подібних нейромереж є неможливість контролювати процеси AutoML і створення інших штучних інтелектів. Таким чином, система може створювати величезну кількість ШІ, навіть не повідомляючи людину про це.


Загрузка...

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі