«Там проживав принц»: Луцький замок на поштівці 1912 року. Фото

Джерело: Район.Луцьк

На світовому аукціоні eBay дуже часто продають цікаві та раритетні речі, пов’язані з нашим містом. Цього разу вдалось натрапити на цілком звичайну з першого погляду листівку з Луцьким замком. На такі можна часто натрапити в мережі.

Проте, є кілька фактів, які роблять її особливою. По-перше, датується вона 1912 роком. На поштовому штемпелі стоїть дата 8 травня 1912 року. Тобто, знахідці вже більше ста років. По-друге, адресат знаходився не де-небудь, а в Алжирі, що в Африці.

Текст листа написаний французькою мовою. Учасникам спільноти «Збережемо древній Лучеськ»вдалося перекласти написаний текст.

У листі пишуть:

«В Луцьку є гарний замок, збудований в 1325 році, що там проживав принц. Тепер лишились руїни замку. Зараз місто невеличке, але дуже затишне і приємне. Тепер зостався тільки великий відкритий парк, велика кількість павільйонів та одна церква. Вітання від Марти Волинської».

Ні ринку, ні новобудов. Тільки замок і Стир

Ні ринку, ні новобудов. Тільки замок і Стир

Столітню листівку продають на мінародному аукціоні

Столітню листівку продають на мінародному аукціоні

На початку листа отримувач дякує Мадмуазель за дуже гарну листівку, яку отримав(ла) раніше.

В листі є кілька історичних неточностей. Автор був гостем міста, адже уяви не мав, що князь Любарт за національністю не поляк. У листі ж присутнє словосполучення «польський принц».

Текст і фото – Тетяна ЯЦЕЧКО-БЛАЖЕНКО


Загрузка...

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі