У Володимирі-Волинському відбулася всеукраїнська конференція «Хроніки Лодомерії»

Джерело: Volynua.com

ІІ всеукраїнська наукова історико-краєзнавча конференція «Хроніки Лодомерії» відбулася у Володимирі-Волинському 30 листопада 2017 року.

Цьогорічна конференція була присвячена 1025-й річниці заснування єпископської кафедри у Володимирі. Організував її проведення ДІКЗ «Стародавній Володимир» спільно з управлінням культури Волинської ОДА.

З вітальним словом до учасників конференції звернулися директор ДІКЗ «Стародавній Володимир» Володимир Пикалюк, начальник відділу культури і туризму Володимир-Волинської міськради Дмитро Терьохін та директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк.

На конференцію прибули як імениті науковці з престижних українських інститутів, так і з Республіки Білорусь. Власне, наших сусідів представляли журналіст газети «Сільська правда» з міста Жабінка Анатолій Бензярук та  краєзнавець з Кобрина Юрій Борисюк.

Чималий науковий доробок на конференції презентували і місцеві краєзнавці. Вагомі наукові роботи підготували працівники ДІКЗ «Стародавній Володимир». Так, Світлана Федосєєва спільно з АТМ «Володимир» презентували фільм «Володимирський змій на ім’я Смок», Орися Вознюк дослідила зародження сірожупанної дивізії у Володимирі-Волинському, а директор установи Володимир Пикалюк та археолог Віктор Баюк презентували проект реставрації пам’ятки археології національного значення «Городище. Вали ІХ-ХІІІ ст.». Усі доповіді з якими виступали гості конференції вийшли окремим збірником.   
 

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі