Розпочалися зйомки фільму Сергія Лозниці «Донбас»

Джерело: Державне агентство України з питань кіно

Розпочинається робота над виробництвом повнометражного художнього фільму Сергія Лозниці "Донбас", яке частково - на понад 16,7 млн грн - профінансує Державне агентство України з питань кіно.

"Держкіно уклало контракт із кінокомпанією "Артхаус Трафік" про надання проекту "Донбас" державної фінансової підтримки розміром 16736,3 тис. грн. Загальна вартість виробництва фільму становить 71339,8 тис. грн. Проект копродукції України з європейськими країнами "Донбас" став одним із переможців восьмого конкурсного відбору Держкіно. Режисер та сценарист фільму - Сергій Лозниця (Україна). Продюсери - Хайно Декерт (Німеччина), Денис Іванов (Україна), Жак Біду та Маріанн Дюмолен (Франція), а також Марк ван Вармердам і Петер Варньє (Нідерланди)", - йдеться в повідомленні.

За задумом Сергія Лозниці, стрічка "Донбас" складатиметься з низки епізодів - практично відтворених в ігровому кіно справжніх історій, що сталися на окупованих територіях. Кілька героїв будуть пов'язувати епізоди між собою і передавати одне одному, немов естафетну паличку, увагу глядачів.

Прем’єра фільму запланована на 2018 рік.

Лозниця є одним із найвідоміших у світі українських режисерів ігрового і документального кіно. Його фільм "Щастя моє" (2010) став першою українською стрічкою часів незалежності, що брала участь в офіційному конкурсі Каннського кінофестивалю. Також в офіційній програмі Канн відбулися прем’єри інших картин Лозниці, створених за участю України, - це "Майдан" (2014) та "Лагідна" (2017). Документальна картина Сергія Лозниці "Аустерліц" номінована на премію Європейської кіноакадемії за найкращий документальний фільм 2017 року.


Загрузка...

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі