Пам’ятку на Кафедральній, 4 пропонують передати міськраді

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини

Обласній раді запропонували розпочати процедуру передачі пам’ятки архітектури «Гостинний двір» Луцькій міській раді, яка готова інвестувати у її збереження.



Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у прес-центрі обласної ради 15 листопада.

Начальник відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Мирослава Якимчукрозповіла, що для процедури передачі уже практично все готово.

«Це територія заповідника «Старе місто», там розташована судово-медична експертиза та корпус №3 Луцького базового медичного коледжу. Навчальний заклад звідти майже виїхав. Луцька міська рада готова прийняти будівлю на баланс та інвестувати у її збереження», - інформувала Мирослава Якимчук.

Підтримати пропозицію закликав член комісії Святослав Кравчук.

«Це приміщення має історичне значення, ніхто його зносити не буде, але воно зараз у тріщинах. І на його реставрацію ми не знайдемо коштів, а от міський бюджет потужніший, тому варто піти на зустріч Луцьку. Зауважу, що нині історичний комплекс «Старе місто» занедбаний і своїми діями ми дамо змогу місту покращити ситуацію»,- наголосив Кравчук.

Його підтримав і Вячеслав Рубльов.

Однак проти передачі виступив член комісії Сергій Слабенко. З його слів, не варто все віддавати, а потрібно щоб «долю» мала і обласна рада.

Відтак, під час голосування Слабенко та Олег Кух не підтримали пропозицію й необхідних голосів для рекомендації ухвалити дане рішення не вистачило.

Таку позицію колег голова комісії Микола Буліга прирівняв до стилю поведінки комуністів.

«Тут ви боретеся незрозуміло за що, коли комунальні приміщення занепадають. Своїми діями ви проповідуєте комуністичну ідею: хай все розвалиться, але нікому не дістанеться», - резюмував Микола Буліга.

Загрузка...

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі