Нова нарукавна емблема легендарної 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила

Джерело: ukrmilitary

Легендарна 24 окрема механізована бригада імені короля Данила отримала нову нарукавну емблему - повідомляє прес-служба частини.

В основу розробки покладено уявлення про почесне найменування 24 омбр, традиції та місце дислокації бригади. Кольорова гама емблеми підкреслює її приналежність до механізованих військ Сухопутних військ ЗСУ, колір яких – захисний. Місце дислокації бригади, – м. Яворів Львівської області та однойменний полігон, мають власну символіку – гербом Яворова є золоті яворовий листок і човен у червоному полі геральдичного щита.

Головна особливість символіки бригади – ім’я видатного державного діяча і полководця Середньовіччя, першого короля в національній історії Данила Романовича.

 

 

Почесне найменування бригади підкреслює визнання потужної Галицько-Волинської держави світовими правителями, і у першу чергу Святим престолом Ватикану, визнання ролі Данила у протистоянні монголо-татарській навалі. Вже тоді Галицько-Волинська держава, що обіймала майже усю нинішню територію України, виступила як форпост перед загрозою зі Сходу для європейської цивілізації.

Символіка Галицько-Волинської держави короля Данила відома – це Галицький лев, що спинається на скелю. Саме тому лев, символ хоробрості та могутності, став головним у символіці 24 омбр.

Малюнок корони короля Данила відтворено за малюнками та описами, зокрема, залишеними М.С. Грушевським, серед яких той переказ, що корона Данила була перероблена на митру священослужителів, що це нині втрачена реліквія, церемоніальний головний убір владик Перемиської єпархії.

Таким чином, символіка 24 омбр розкриває глибокі військові і державницькі традиції Галичини.

Девіз обрано латиномовний, оскільки церемонія коронації короля Данила відбувалася за Ватиканським каноном. Латина не суперечить національній традиції та символіці і є класичною мовою геральдики.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі