У Луцьку обговорили ревіталізацію пам’яток культурної спадщини

Джерело: Луцька міська рада

У Луцькій міській раді відбулася робоча зустріч у рамках контрактування проекту “Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна”, підтриманого Програмою транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

 
 

У спілкуванні взяли участь заступник міського голови Олександр Рачков, начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Вікторія Гомонець, начальник управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська, архітектори, краєзнавці.

У складі польської делегації: директор управління неінвестиційних проектів Кшиштоф Лонтка; керівник сектору організації та моніторингу управління неінвестиційних проектів Магдалена Влязво; керівник сектору міжнародних проектів управління неінвестиційних проектів Анна Ястжембська; інспектор, координатор проекту Войчєх Янковскі; головний спеціаліст юридичного сектору та державних закупівель управління неінвестиційних проектів Конрад Мазуркєвіч; інспектор сектору міжнародних проектів управління неінвестиційних проектів Віктор Свінціцький; інспектор сектору міжнародних проектів управління неінвестиційних проектів Віталій Падалка; керівник сектору інспекції пам’яток управління неінвестиційних проектів Пьотр Мазур.

 
 

З поданих на конкурс 146 проектів лише 17 найцікавіших будуть профінансовані за Програмою Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, ще 64 занесено до резервного списку. До 17-ти найкращих увійшов і проект «Нове життя старого міста: ревіталізація пам'яток історичної та культурної спадщини у Луцьку та Любліні», де головним партнером виступатиме виконавчий комітет Луцької міської ради.

Основними об'єктами, які підпадатимуть під ревіталізацію, стануть Вежа Чарторийських окольного замку в Луцьку та Готична вежа у Любліні.

Заступник міського голови Олександр Рачков зазначив, що міська рада активно працює над врегулюванням спірних питань, які є довкола об'єкта, який потрібно реконструювати. Він висловив сподівання, що скоро проект почне реалізовуватися. Адже Вежа Чарторийських окольного замку є важливим об'єктом культурної спадщини і має бути в хорошому стані. “Завершується робота з підготовки проектно-кошторисної документації для експертизи, розгляду, погодження, затвердження і подальшого втілення в життя,”- сказав Олександр Рачков.

 

Кшиштоф Лонтка акцентував на тому, що транскордонні проекти сприяють обміну досвідом, вдосконаленню менеджменту, захисту пам'яток архітектури. Тож важливо залучати до участі у проекті більше фахівців, а також представників громадськості, неурядових організацій.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі