Діагноз - алергія. На журналістів

Ніколи б не подумала, що мене виштовхають із концерту пам'яті улюбленого Кузьми...

Діагноз - алергія. На журналістів

За 10 хв до початку приходжу до луцького Палацу культури, дістаю фотік, починаю репортаж, підходжу до людей, запитую про Кузьму. Людей небагато, але усі радісні, чекають концерту. Заходжу в середину і спершу шукаю організатора, який би розповів про тур, виконавців, про те, що є сказати. Поки він десь відійшов, думаю, саме купити квитка. Та тут же відволікаюся заради гарного кадру.

Як раптом до мене підлітає чоловік і починає репетувати, мовляв, якого біса ти тут тиняєшся з фотоапаратом, ти не маєш права фоткати людей без їхньої згоди бла-бла-бла. Я в шоці, але спокійно пояснюю, що журналіст, дістаю посвідчення. Ну, всяке ж буває.

Натомість дєрзкій мущіна заявляє, що він теж журналіст та ще й організатор концерту, і що він ліпше знає кого фоткати можна, а кого ні. Вступати в дискусію не беруся, бо не бачу сенсу доводити не вельми адекватному незнайомцю очевидні речі.

Йду собі далі. Вийшла ще на вулицю, людей не більшає. Заходжу всередину, бачу хлопчину у футболці з Кузьмою. Той мені позує, його мама усміхається.

І тут же знову на мене накидається скажений організатор і вже агресивніше забороняє мені працювати. "Я вас не знаю, я вас не акредитовував, це приватний захід, йдіть звідси! Вже!" Я намагаюся заперечити, та він навіть не слухає, а дістає телефон і фоткає моє обличчя, ніби піймав даішника-хабарника та ще й п'яним... Потому фоткає ще й посвідчення.

Від несподіванки і дикого хамства у мене просто віднімає мову. Я розвертаюся і йду геть зі сльозами на очах... І з думкою про те, як же добре, що не встигла купити квиток...

Я пишу ці слова і плачу, бо мені соромно і боляче, що світле ім'я завше привітного зі мною Кузьми стало комерцією для отаких-от мудаків... З огляду на те, що квитків було продано негусто, злість організатора я ще можу зрозуміти. Втім аж ніяк не хамство. Вибач, Кузьма... Ти є і будеш...

P.S. Як виявилося, людей на концерті дійсно було мало. А це свідчить лиш про те, що ніхто ніколи не замінить Кузьму, який і був гуртом "Скрябін". Та і заробітчанство на світлому імені скоро завершиться. Бо це неминуче. 

P.P.S. А от організатором виявився такий собі Петро Онисько, який вже неодноразово світився у скандалах із журналістамии, як от в історії з ТРК "Аверс" чи в ситуації з "Волинськими новинами". Алергія на журналістів. Виявляється, такий діагноз існує. Як казав Кузьма, рагулі є рагулі...

Коментарі