§ Бікфалві: «Про Луцьк пам’ятаю і в Китаї»

  1. Стаття відноситься до:

Румун Ерік Бікфалві став однією із центральних фігур матчу 14 туру «Волині» і «Ворскли». Дивився гру своїх колишніх одноклубників румун у віп-ложі «Авангарду» і часом здавалося, що його особистість вболівальникам цікавіша, аніж сама гра. Влітку Ерік як вільний агент перейшов до китайського «Ляоніна Хувіна», клубу китайської Супер-ліги, зіграв 12 матчів, наразі в активі 13-го номера тільки один асист.

«Хроніки» дізналися від Еріка, що його приїзд у Луцьк – справа приватна, ні про яку можливість повернутися до України наразі не йдеться. 

- Еріку, тоді чому ти тут, у Луцьку, на «Авангарді»?

- Це мій приватний візит до Луцька. В китайському чемпіонаті, у якому я граю нині, закінчився сезон. Мав свої справи в Україні, пам’ятаю про мій колишній клуб, про місто, в якому прожив три роки, тому за першої нагоди вирішив приїхати до вас. До того ж хочу підтримати свого співвітчизника Матея.

- Вболівальники тебе ледь не на шматки розривали, запитували чи не повернешся ти у Луцьк?

- Дякую за увагу до мене й луцьких фанів, справді, було дуже  приємно це чути і бачити. Але контракт із «Ляоніном» у мене ще на один сезон, тому про повернення не йдеться.

- У тебе не дуже йшла гра на початку китайської кар’єри…  Не було контрасту із Україною, де ти став кращим бомбардиром минулого сезону?

-  Китайський чемпіонат також не із слабких. Кожний матч, наче вирішальний. Аудиторія приходить немаленька ,стадіони там великі. Я прийшов у команду влітку, у розпал сезону, тому спочатку звикав до всього – країни, клубу, партнерів… Головне, що нам вдалося уникнути пониження в класі, власне і для цього клуб мене запрошував до себе. Фінішували 12-ми, від 15-го місця відірвалися на 2 очки. Щоб ти уявляв про рівень конкуренції в Китаї, то по 31 очку, крім «Ляоніна» набрали ще дві команди. А от на наступний сезон в «Ляоніна» мета – посісти місце в п’ятірці китайської найсильнішої ліги. Нам вже про це оголосили, готуються інвестиції великі.

- Купуватимуть легіонерів?

- Не тільки це. Я точно не знаю, але в Суперлізі не все вирішують легіонери, їх не так багато. Взагалі, Китай мене приємно вразив високою технологічністю, професіоналізмом у футболі. 

- Ти перевіз сім’ю до Китаю?

- Так, Аліна та Айан зі мною. З цим проблем не було. В побуті жодних проблем не відчув. Сподіваюся, що в збірній мене не забудуть. Якщо, звісно, показуватиму гру, яка зацікавить тренерів.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Юрій КОНКЕВИЧ

Коментарі