§ Якість послуг ЖКГ: як зробити їх прозорими

  1. Стаття відноситься до:

Рівень надання послуг ЖКГ у місті бажає кращого. Чи розв’язує проблему створення ОСББ, чи сприяють покращенню прозорості надання комунальних послуг рішення міської влади та які зміни в законодавстві створюють нові можливості для українців, обговорювали спеціалісти галузі 23 жовтня у коворкінг-центрі «Репортер».

Участь у круглому столі взяли представники громадського сектору, експерти та голови ОСББ. Захід відбувся в рамках проекту «Забезпечення прозорості та нового рівня взаємодії і відкритості у відносинах між споживачами та надавачами житлово-комунальних послуг у м. Луцьку», який реалізовує громадська організація «Асоціація підтримки та розвитку ОСББ та ОСН» за підтримки програмної ініціативи «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження».

Недореформи

Експерт проекту Петро Лавринюк зазначає, що житловий сектор є найбільшим споживачем послуг в Україні. Разом з тим, ті кошти, які сплачують громади, часто йдуть просто в нікуди. Адже левова частка багатоповерхівок, які будувалися у 60-80-х роках минулого століття, не відповідають сучасним домобудівельним нормам, що покликані заощаджувати тепло.

Тому місто, та й держава загалом, ризикує мати ситуацію, коли європейські будинки вже 2020 року будуть «пасивними», тобто не віддаватимуть енергії, а українські багатоповерхівки досягнуть рівня втрат 90%, фактично опалюючи вулиці.

Аби цього уникнути, треба замислитися про стимулювання заходів енергозбереження й реформу житлово-комунальної сфери. Натомість поки що громадяни відчувають лише одну тенденцію у цій сфері – збільшення тарифів.

«Будь-яка реформа і всі програми вимірюються конкретними результатами. У цьому випадку ми маємо таку ситуацію: ціни і тарифи ростуть. У той же час про якість нам не доводиться говорити. Якщо вартість не підвищує якість, то питання не у вартості. Причина в іншому, і її потрібно знайти», – каже Петро Лавринюк.

Експерт зазначає, що у середньому з початку року електроенергія подорожчала на 50%, холодна вода – на 15%, гаряча вода – на 56%, газ – на 400%, опалення – на 73%. Окрім цього, пільгові об’єми споживання скоротилися.

«Ми маємо подорожчання послуги, але не підвищення її якості. Це призводить до того, що у людей збільшується напруга і кількість запитань. Ціни ростуть, а чому не підвищується якість? Чому в нас одна з головних реформ у ЖКГ зводиться до підвищення тарифів? Так, вона змушує простих громадян думати і шукати варіанти, стимулює енергозбереження, але мають й бути інші кроки», – продовжує експерт.

Одні із таких – це зміна самої системи господарювання, покращен­ня поінформованості населення.

Більше прозорості

Проект, що його обговорювали під час круглого столу, мав на меті підняти дві теми. Перша стосується підвищення прозорос­ті та підзвітності діяльності житлово-комунальних підприємств Луцька, інша скерована на підвищення прозорості діяльності ОСББ.

Експерт проекту Ірина Гайдучик зазначає: якщо ОСББ має стати новою формою господарювання, то у цій сфері мають впроваджуватися інші стандарти, не такі, як були в ЖКП.

«Повсякденна діяльність голови ОСББ має бути прозорою. Мешканці мають знати, куди витрачаються кошти і які переваги отримує будинок від самостійної форми господарювання. Саме для цього ми напрацювали єдину форму звіту голови перед мешканцями. Цей звіт обов’язково раз на квартал має бути оприлюднений у кожному будинку. Тільки так буде рости довіра до ОСББ», – зазначає Ірина Гайдучик.

Щодо теми прозорості витрачання коштів ЖКП, то тут ситуація ще складніша. Хоча міська влада й ухвалила рішення про обов’язковість інформування населення про витрачання коштів з тарифу на утримання будинку їхнім ЖКП, втім зазвичай цю інформацію з дошки оголошень дуже швидко завішують рекламою, а сайтом міської ради користується не так багато людей. Та й відсутнє інформування про запланований ремонт. 

«Навіть зараз люди не отримують цю інформацію у зв’язку із тим, що дуже мало виявляють інтересу і мало хто користується сайтом міської ради. Тим паче, що немає жорсткого покарання для керівників ЖКП щодо розміщення інформації», – каже член виконавчого комітету Богдан Климчук.

Нові правила

У травні 2015 року Верховна Рада України ухвалила закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», який може зруйнувати монополію ЖКП. Однак лише в тому випадку, коли громадяни будуть ним користуватися та отримають належне інформування. Втім поки що цього не спостерігається.

Які ж основі тези цього нормативного акта? Передусім, відтепер відповідальність за утримання будинку лежить лише на мешканцях. Саме вони мають опікуватися спільним майном. Тобто не лише станом своєї квартири, а й сходинкової клітки, мереж, ліфта, прибудинкової території.

Аби це зробити, є три варіанти: створити ОСББ, найняти управителя або ж дочекатися, доки такого призначить міська рада.

 

До слова, як повідомляють голови ОСББ, вже є фірми у Луцьку, які пропонують надавати послуги управителя, тобто відповідати за утримання будинку, ремонт тощо за оплату, про яку домовляться з мешканцями.

«Власники квартир – це співвласники усього будинку. У свідомості людей має бути викарбувана ця проста істина. Прийнятий закон України «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирних будинках» суттєво вплинув на ринок житлово-комунальних послуг в Україні, поставивши в основу це поняття. Наша власність не обмежується стінами приватизованої квартири. Сходи, комунікації, ліфти – усе це перебуває у спільній власності мешканців будинку. Закон дає людям сьогодні два варіанти спільного управління будинком – або самоорганізуватися та створити ОСББ, або ж нічого не робити, і через рік орган місцевої влади самостійно визначить управителя для кожного конкретного будинку. При цьому виникає велика вірогідність підняття тарифів, адже управительська компанія має отримувати кошти за свою роботу», – додає Петро Лавринюк.

Рішення щодо утримання будинку мешканці ухвалюватимуть на загальних зборах. При цьому вага голосу залежить від кількості площі, якою володіє власник нерухомості.

Якщо ж мешканці не вирішать створити ОСББ, не визначать самостійно управителя до 1 липня 2016 року, то такого їм призначить міська влада. Небезпека цього шляху в тому, що така компанія гратиме за власними правилами, тарифами. Часто такою компанією може бути той же жек. І в такому випадку можна не дочекатися ані покращення послуг, ані розумних тарифів.

Щодо ОСББ, то дієвість цієї форми вже довело не одне об’єднання співвласників. Однак через малу поінформованість, невелику довіру людей до змін та небажання відповідати за свій будинок кількість об’єднань все ж не така значна.

Можливості

Аби спростити процес переходу до більш якісного управління будинком, в Офісах розвитку кварталу Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» надаватимуть юридичну, фінансову, консультативну допомогу об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків. Крім того, об’єднання, які потребують термінових коштів, мають змогу отримати поворотні гроші на залагодження нагальних питань із револьверного фонду. Фонд бере на себе всі витрати, пов’язані з реєстрацією ОСББ. В Офісах, як показала практика і обіцяють представники Фонду, усім охочим нададуть консультації щодо створення ОСББ, проведуть відповідне навчання, а також допоможуть у виборі підрядників для виконання ремонтних робіт. Окрім того, Фонд готовий працювати з ОСББ на умовах співфінансування. У Луцьку започаткували нову ініціативу: Фонд «Новий Луцьк» створив револьверний фонд, з якого надаватимуть фінансову допомогу ОСББ у вигляді поворотних коштів. При створенні об’єднань часто перші місяці має місце касовий розрив: треба сплатити частину коштів наперед, хоч мешканці ще не зібрали гроші. Однак відтепер новостворені ОСББ можуть взяти на певний період поворотні кошти, на які не будуть нараховуватися відсотки, адже це не кредит. Такий механізм, до слова, запроваджується вперше в Україні і на сьогодні в нашій державі він не має аналогів.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Тетяна ГРІШИНА

Коментарі