На 40-му кварталі буде нова амбулаторія. ФОТО

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини

Більшість «чорнової» роботи з ремонту амбулаторії загальної практики-сімейної медицини на вулиці Гордіюк, 39 у Луцьку вже завершили. Повністю здати об’єкт планують до кінця року.

Інспектувати якість ремонтних робіт приїхали радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, заступник міського голови Олександр Рачков, депутат міської ради Андрій Козюра, начальник управління капітального будівництва міської ради Леонід Карабан, начальник управління охорони здоров'я Микола Якимчук та головний лікар Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги № 2 Ганна Кравчук сьогодні, 10 листопада.

«Ми бачимо, що вже майже завершено ремонт фасадів, внутрішні роботи теж підходять до завершення. Зараз будуть оголошені тендери на закупівлю меблів, обладнання. Площа медзакладу орієнтовно 300 квадратних метрів, для завершення ремонту потрібно виділити на сесії ще мільйон гривень. Ми попередньо говорили з депутатами, і вони мають розуміння, що амбулаторія таки потрібна для лучан. Працюючи на благо міста, ми наближаємо послуги до споживача, і згодом старшим людям, мешканцям навколишніх будинків буде значно комфортніше дбати про своє здоров’я», - розповів Ігор Поліщук.

Ремонтні роботи виконує підприємство «Ефект». Зі слів Леоніда Карабана, відкрити амбулаторію можуть вже цього року.

«Коли ми сюди приїхали, покрівля була обплетена виноградом, дірява. Ми повністю відремонтували її, утеплили фасад, вже залили стяжку. Як підсохне, то можна класти плитку, шпаклювати та фарбувати стіни, щоб вже встановлювати обладнання. Ремонт виконує перевірене підприємство, яке торік ремонтувало іншу амбулаторію. На сьогодні ми вже використали мільйон гривень, додатково потрібно ще мільйон, аби завершити усі заплановані ремонтні роботи. Зараз завершуємо встановлення вузла обліку теплової енергії, й до кінця наступного тижня запустимо тепло. Якщо буде фінансування, то до нового року чи трохи раніше все буде готово», - запевнив Леонід Карабан.

Як зауважила Ганна Кравчук, в амбулаторії зможуть обслуговуватися 10-12 тисяч населення.

«Відповідно до пішохідної доступності 1,5 кілометра сюди зможуть приходити мешканці з навколишніх територій. Тут працюватимуть сімейні лікарі, буде оглядовий кабінет для профілактики онкозахворювань. Також запланований і процедурний кабінет, де буде фізіотерапевтична апаратура, що дасть змогу пацієнтам отримувати повний обсяг послуг на первинному рівні. Запланували встановити й ліжка денного стаціонару, де люди зможуть отримувати допомогу й не потрібно буде їхати в інші медзаклади», - говорить головний лікар Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги № 2.

Зауважимо, що приміщення знаходиться на балансі Луцької міської ради й розділене на три об’єкти: аптека, амбулаторія та пункт невідкладної медичної допомоги.

«Щодо пункту невідкладної допомоги, то це обласний заклад, ми говорили з начальником управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігорем Ващенюком, і він казав, що коштів на швидку не мають. Тому ми звернулися до них з листом, аби приміщення у 47 квадратних метрів могли використовувати для потреб амбулаторії», - додав Микола Якимчук.

Насамкінець депутат Андрій Козюра підсумував, що Уряд Гройсмана закриває лікарні та ФАПи, а в Луцьку міська влада навпаки - відкриває нові, показуючи приклад як варто робити медицину доступнішою для людей.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі