Пам’ятник «Слава праці» у Луцьку хочуть знести

Джерело: Під прицілом
  1. Новина відноситься до:

Пам'ятник «Слава праці» на вулиці Рівненській у Луцьку доведеться знищити, або ж у кращому випадку - перемістити деінде. Зокрема, у детальному плані територій між вулицями РІвненська та Електроапаратна його не передбачають.

Як розповів заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Ярослав Матвіїв, до Центру надання адміністративних послуг звернувся Митрополит Луцький і Волинський Михаїл з проханням розробки детального плану розбудови храму на вільній від житлових будинків території між вулицями Рівненська та Електроапаратна. Наразі там знаходиться зелена зона та пам'ятник «Слава праці», повідомляє «Під прицілом».

«Ми підготували такі вихідні дані на проектуавання, як доцільність та можливість будівництва храму.Тобто про сам початок розбудови не йдеться», - повідомив Ярослав Матвіїв.

Лише після засідання земельної комісії та громадського обговорення винесуть на розгляд виконавчого комітету рішення щодо виділення земельної ділянки. Тільки в такому випадку буде прийнято рішення про можливість будівництва храму на цій території.

Натомість сам Ярослав Матвіїв як житель міста зізнається, що в забудові цієї території не бачить нічого позитивного. Його обурює і той факт, що знаменитий памятник «Слава Праці» доведеться знищити, або ж перенести в інше місце.

Варто зауважити, що цей монумент в стилі авангард викликав захват у відомого скульптора Тадеуша Мисловського під час міжнародного симпозіуму щодо скульптури  у 2003 році.

Проте, за словами чиновника, ЦНАП не може відмовити владиці у дозволі на розробку плану, але наразі про сам процес розбудови не йдеться.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі