Волинські ліси «окупували» бурштинокопачі: конфлікт вирішує міліція і влада

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Більше сотні автомобілів з номерами сусідніх областей були розташовані у Маневицькому районі на ділянках, де є родовища бурштину. Приїжджі копачі буршину, ймовірно, потіснили місцевих ділків, і тепер у цьому конфлікті розбирається міліція та влада.

Про це Інформаційному агентству «Волинські Новини» стало відомо з власних джерел.

За інформацією, вже два дні в селах Маневиччини - аншлаг. Туди з’їхалися копачі бурштину з Рівненщини, Львівщини та Житомирщини. Згідно з приблизними підрахунками, там було від 500 до 1000 старателів. А на самій ділянці - більше сотні автомобілів.

На місці вже побували працівники Нацгвардії та МВС. Приїжджав туди і голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. Однак, всіх їх «чемно» завернули. Розповідають, що невідомі молодики, які спілкувалися з головою ОДА, були в стані алкогольного сп’яніння.

Припускають, що нині на Волині розпочинається переділ сфери інтересів в копанні бурштину між угрупуваннями з сусідніх областей - Львівщини та Рівненщини. І місцеві вельми ображені. Зауважимо, на сусідній Рівненщині вже не раз через бурштинові копальні відбувалася стрілянина.

До слова, згідно з інформацією джерела, на місці викопали бурштиновий камінь вагою один кілограм, який на чорному ринку можна продати за 15 тисяч доларів. Відтак, не дивно, що копачі добираються вже до обійсть селян в пошуках сонячного каміння і йдуть на відкритий конфлікт.

Відомо, що силовиків зібрали на екстрену нараду в області, куди запросили громадських активістів. Результати наради, зауважує джерело, поки не підлягають розголошенню.

Натомість депутат Луцької міської ради Павло Данильчук на своїй сторінці у Facebook написав, що у ніч на 23 вересня більшість бурштинокопачів втекли. 

«Мальовнича» Волинь після копачів бурштину. Більшість повтікали ще вночі, блокпости міліції були виставлені лиш о 5:00. Потрібно було діяти ще вчора. 
То де закон про бурштин, багатообіцяючі депутати ВР?! Бо без законодавчого зокрема врегулювання такими місцями пів-Полісся буде вкрито», - написав він.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі