Квіткарів знову не змогли переселити

  1. Новина відноситься до:

Вже вдруге з порядку денного виконавчого комітету переносять питання про виселення із центру міста квіткового ринку.

Цього разу, 21 вересня, на членів виконавчого комітету натиснули самі підприємці, які прийшли на засідання. Тому посадовці вирішили створити робочу групу, яка має дослідити, яким чином та чи можливо узагалі залишити квіткарів у центрі Луцька. 

Нагадаємо, що торговців із центру міста хотіли пересилити ще до 20 вересня на вулицю Глушець 41а, що неподалік обласної філармонії. 

Відповідний проект рішення виносився на засідання виконавчого комітету міської ради. 

Однак тоді за рішення проголосували лише 8 членів виконкому, що є недостатнім для прийняття рішення. 

Із центру виселити торговців квітів вирішили у зв’язку із тим, що там, між будинками 3 та 5, що на проспекті Волі, велася незаконна торгівля. Владці стверджували, що мешканці прилеглих будинків жалілися на сміття та незручності, які створює для них торгівля.  

«Те, що там є, не витримує жодної критики. Ті палатки – це вже минуле. Використовується прибудинкова територія, яка не дає людям відпочивати», – пояснив заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцькради Ярослав Матвіїв

Посадовець зазначив, що це – прибудинкова територія. Однак відпочивати тут мешканцям будинків ніде. Тим паче, що неподалік розміщена дитяча поліклініка. 

«Це питання виноситься не у зв’язку із тим, що ми захотіли вас перенести. Повірте, є нарікання мешканців. Адже продукти життєдіяльності ринку є», – зазначив перший заступник міського голови Тарас Яковлев

«У вас там - «радянський союз», і ви нічого не робите для цього» , – заявив віце-мер. 

Крім того, від додав, що під час серпневого рейду працівниками муніципальної дружини було встановлено, що з усіх продавців – лише три підприємці, тобто ведуть легальну господарську діяльність. 

Натомість підприємці кажуть, що позбирали підписи місцевих мешканців, які засвідчили, що вони не проти сусідства із ринком. 

«Проблема ця надумана. Один мешканець проти. Ми не робимо там бардаку. Воду виливаємо у каналізацію. Всі люди, які приходять, то просять нас, аби ми все-таки залишалися у центрі», – зазначив Володимир Савчук, представник підприємців. 

Підприємець Надія Когут вважає, що в центрі повинен бути квітковий ринок. Жінка наголошує, що про це говорять їхні покупці. Вона пропонує облагородити територію на початку проспекту Волі.  

Переселення ринку мало відбутися ще до початку вересня. Тоді планувалося перенести ринок до магазину «Знання». Втім, як повідомив начальник управління містобудування та архітектури, квіткарі хочуть торгувати ближче до центру. Більше того, мешканці біля книжкового магазину теж проти сусідства із ринком.  Та і технічні умови тут неможливо забезпечити. Наприклад, водовідведення.   

А ось територія на вулиці Глушець 41а, на думку чиновників міської ради, найбільш пасує для квіткового ринку. 

«Ця територія, відповідно до Плану зонування міста Луцька, є громадською зоною, в якій передбачено розміщення таких ринків. Крім цього, поблизу проектної групи тимчасових споруд знаходяться необхідні підземні мережі для їх обслуговування та парковка автотранспорту», - йдеться у пояснювальній записці за підписом в. о. начальник управління містобудування та архітектури Ярослава Матвіїва.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Тетяна ГРІШИНА

Коментарі