Громадський активіст своєрідно пожартував над «благодійністю» потенційного кандидата

  1. Новина відноситься до:

Луцький благодійник В’ячеслав Теліцин, заручившись підтримкою депутатів Луцької міської ради Євгенія Ткачука та Миколи Яручика, проводить у дворах мешканців району ДПЗ толоки та встановлює велопарковки, лавочки і клумби для квітів з іменними табличками.

Благоустрій району ДПЗ потенційний кандидат у депутати розпочав із прибудинкової території на вул. Шота Руставелі, 11 та 15 у вівторок, 15 вересня. Запрошення на захід для мешканців цих будинків благодійник поширив на своїй сторінці у Фейсбуці 14 вересня, повідомляє Громадянська мережа «ОПОРА».

У дворі з ініціативи Теліцина встановили п’ять тумб з живими квітами з написом «Встановлено за ініціативи В’ячеслава Теліцина» та чотири лавочки з такими ж іменними табличками. До слова, трудились над покращенням благоустрою цієї території молоді активісти у маніжках, на яких теж було вказане ім’я благодійника та назва програми «Від будинку до району».

Продовжив реалізацію своєї програми потенційний кандидат в іншому дворі у цьому ж районі на вул. Дружби Народів, 2. Підтримати благодійника прийшли депутати Луцької міської ради Євгеній Ткачук та Микола Яручик, які активно розповідали мешканцям будинку про «добрі справи» Теліцина.

Під час толоки представники «ОПОРИ» зустрілись з В’ячеславом Теліциним та взяли у нього коментарі щодо активізації його діяльності під час виборчого процесу. Також благодійник відповів на питання, чому благоустрій території здійснюється за його підтримки лише в одному окрузі, а також для чого на закуплених велопарковках, лавочках та квіткових клумбах розміщено напис: «Встановлено за ініціативи В’ячеслава Теліцина».

«Ми плануємо провести подібні заходи ще в кількох дворах у цьому районі. Усе місто я охопити не можу, але хотів би показати приклад іншим підприємцям, які мешкають в інших районах міста. На усьому встановленому є моє ім’я, щоб люди бачили, що це зробив я. Інші люди теж можуть долучатись і так само показувати, що щось роблять вони», - розповів В’ячеслав Теліцин.

До слова, на питання, чи братиме участь у виборах, В’ячеслав Теліцин відповідати відмовився. Натомість мешканці будинку №2 на вулиці Дружби Народів уже сприймають благодійника як «кандидата» і готові голосувати за нього.

Своєю чергою, громадський активіст і також ймовірний кандидат в депутати до Луцької міської ради Сергій Рижков пожартував над ініціативої Теліцина і розмістив поруч з іменними табличками благодійника наклейки з образливим написом.

«Трошки підправили таблички. Висновки. Не хвилюйтесь, Вячеслав. Люди Вас виберуть (може)... але у Вас є конкурент - Опозиційний блок.. Ех ...люди, люди, нічого Вас війна не навчила», - прокоментував свої дії активіст.

Над благодійною ініціативою Теліцина посміявся і журналіст «Громадського» Волині Сергій Шараєвський. Зокрема, на своїй сторінці у Facebook він виклав підбірку жартівливих картинок.

До моменту офіційної реєстрації кандидата в депутати неможливо довести, що зафіксовані факти є ознакою непрямого підкупу виборців.

Однак, відповідно до ч. 4, Ст. 60 Закону України «Про місцеві вибори» забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі