Абітурієнтам Криму та окупованих територій полегшили процедуру вступу

Джерело: Урядовий кур'єр
  1. Новина відноситься до:

Міністерство освіти і науки як виняток дозволило цього року вишам приймати документи від жителів Криму та окупованих територій Луганської і Донецької областей без військового квитка або посвідчення про прописку, – повідомляє "Урядовий кур'єр".

Про це йдеться у відповідному листі Міносвіти від 23 липня 2015 року, який підписав міністр освіти і науки Сергій Квіт.

Із відповідним зверненням до міністра апелювали понад двадцять громадських та правозахисних організацій, наголошуючи на складнощах, з якими стикаються абітурієнти із анексованого Криму та окупованих територій Луганської й Донецької областей під час вступу до українських вишів. У зверненні зокрема наголошують, що приймальні комісії вищих навчальних закладів відмовляються реєструвати документи від таких вступників, пояснюючи це тим, що пакет необхідних паперів — неповний.

«Подаючи заяви в паперовій формі, вступник особисто пред’являє військовий квиток або посвідчення про прописку. Але абітурієнти з тимчасово окупованих територій не мають ані військового квитка, ані прописки, оскільки не ставали на військовий облік через відсутність українських призовних ділянок на окупованих територіях», — цитує «Крим. Реалії» звернення громадських організацій. Активісти зазначають, що відповіді Міносвіти довго чекати не довелося.

«Зважаючи на ситуацію в країні та з метою забезпечення права на освіту вступників міністерство освіти і науки як виняток дозволяє приймати вступні документи на навчання від жителів Автономної Республіки Крим та окупованих території Донецької та Луганської областей без військового квитка або посвідчення про прописку», — йдеться в листі МОН, адресованому керівникам вищих навчальних закладів.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі