Новини минулого: 11 вересня

  1. Новина відноситься до:

Україномовний луцький нацистський тижневик «Український голос», 17 вересня 1942.

Футбольні змагання в Луцьку. В неділю 13 вересня ц. р. на Луцькому стадіоні відбулися футбольні змагання між футбольною командою Спортового Товариства «Старт» при Українському Допомоговому Комітеті в Луцьку і футбольною командою «Юнак» з Дубна. Виграла більш зіграна і технічно сильніша команда «Юнак» з Дубна у відношенні 3 : 1 (1 : 1). Ворота для Луцька в першій половині гри здобув п. Немец. Глядачів було біля 500.

Відкриття дитячого садка в м. Горохові. При Українському Допомоговому Комітеті в м. Горохові відкрито Дитячий Садок. Невпинним доглядом і працею доктором п. Янюк Древновською приведено до належного порядку помешкання, ще було в дуже поганому стані. І майданчик з урядженням для дитячих забав. Зроблено дві гойдалки, трапецію, басейн, практично загороджено пісочок – улюблене місце діток. Садок провадять дві виховательки, що недавно закінчили курс провідниць дитячих садків у Луцьку. Дітей до садку зголосилося понад сорок. Багато старань в організації садка приложила також Міська Управа в Горохові.

З діяльности Суспільної Опіки Міської Управи. Реферат Суспільної Опіки Міської Управи в Луцьку в серпні ц. р. провів значну роботу. Так, напр., виплачено допомоги старцям, вдовам та біднішому населенню 14.775 крб. Крім цього виплачено ще одноразову допомогу, видано багато скеровань до міських лікарень, поліклініки то що, та перевірено матеріяльний стан бідніших родин. Особливою опікою оточується родини, члени яких виїхали до Німеччини на працю. Таким родинам реферат Суспільної Опіки в місяці серпні виплатив 18.720 крб.

Волинський український театр. В суботу 19 вересня в 17 год. і в неділю 20 вересня в 13 і 17 год. «МАТИ НАЙМИЧКА» Драма на 4 дії І. Тогобочного.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі